2024.03.29, Péntek

A nagy érdeklődés miatt változik a Dream Theater-koncert helyszíne

mti

2017.05.03. 15:04

Tizedszer lép fel Magyarországon a progresszív metál legendás zenekara.

Hirdetés

A Tüskecsarnokban lesz a május 10-i budapesti Dream Theater-koncert. A helyszínt a megnövekedett ülőhely igény minél jobb kiszolgálása érdekében tették át a BOK (korábban Syma) Csarnokból. A szervező Concerto Music közleménye szerint a megváltott jegyek érvényesek.

A progresszív metálzene egyik csillaga a jövő szerdai fellépésen teljes egészében eljátssza 25 évvel ezelőtt megjelent (második) albumát, az Images and Wordsöt. A háromórás műsorban a közönségkedvenc dalok is helyet kapnak. Az amerikai zenekar idei európai turnéja keretében lép a fővárosban.

Az 1985-ben alakult csapat történetében mérföldkő volt az Images and Words elkészítése. Az 1988-as debütáló anyag, a When Dream and Day Unite ugyanis nem hozta meg a várt áttörést, kiadót és énekest is váltottak, a frontember Charlie Dominici helyett a kanadai James LaBrie lett.

A 15 millió eladott albumnál tartó zenekarban mára két alapító tag maradt, John Petrucci gitáros mellett John Myung basszusgitáros. rajtuk kívül James LaBrie énekel, Jordan Rudess játszik billentyűs hangszereken, Mike Mangini pedig dobol. Az együttes a tagok kimagasló technikai tudásáról, többtételes dalszerkezeteiről, valamint erőteljes koncertjeiről ismert.

A zenekar eddig kilenc alkalommal játszott Magyarországon: először 1998-ban, legutóbb 2015-ben a Barba Negra Trackben. A Dream Theater legutóbbi (dupla) stúdióalbuma, a The Astonishing tavaly jelent meg.

HelyirockzeneDream Theater