2024.04.19, Péntek

Már készülnek Szentendre szelfizésre ösztönző installációi

szentendre.hu

2017.06.11. 08:03

Az Üzenj a mosolyoddal! pályázat nyertesei a héten megkezdték a kiválasztott pályaművek megvalósítását a belvárosban.

Hirdetés

A Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. márciusban pályázatot írt ki ideiglenes installációk létrehozására, amelyek az arra járókat fényképezkedésre, szelfizésre ösztönzik. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamű alkotói, Ficzere Krisztina (Kyru) és Sárréti Gergely ezen a héten kezdték meg a projektek kivitelezését.

Kyru hétfőn helyezte ki első harminc színes kövét a Duna-Korzóra, az úszómű környékére, ezeket az elkövetkezendő két hétben további kétszáz követ majd. Az Ivan dan Fesztiválon már megtekinthető lesz a végleges alkotás.

kép: szentendre.hu

Sárréti Gergely a Hild-lépcsőn és a templomdombi sikátorban dolgozik, az ő koncepciója alapján ezen a két helyszínen a lépcsőfokok függőleges felületére egy speciális fólia alkalmazásával kerül fel egy-egy festményrészlet. Ezek legkésőbb a főszezon végére, október 1-ig eltávolításra kerülnek majd. A Duna-Korzón eddig az időpontig szintén visszaáll az eredeti állapot.

kép: szentendre.hu

A két projekt fő célja – hasonlóan Vincze Ottó tavalyi nagysikerű River-Pool dunai installációjához –, hogy jelentős mértékben elősegítsék Szentendre látogatottságának növelését és a közösségi online felületeken való megjelenését.

SzentendreHelyiMűvészetfotók