2024.04.19, Péntek

Megvan, ki építheti a gödöllői versenyuszodát

godolloihirek.hu

2017.06.27. 15:22

A hárommedencés létesítmény 4,6 milliárd forintból, két ütemben jön létre, az első ütem kivitelezését budapesti cég nyerte el.

Hirdetés

A decemberben indult közbeszerzési eljárás eredményeképpen a budapesti székhelyű Grabarics Építőipari Kft. valósíthatja meg a gödöllői uszoda első ütemét. Ebben az ütemben 600 fős lelátó, 50 méteres versenymedence, 6x10 méteres tanmedence, öltözők, wellness-részleg és kiszolgáló egységek épülnek meg.

A szerződést a cég képviseletében Karacs László ügyvezető, a Nemzeti Sportközpontok nevében pedig Kovács Norbert főigazgató írta alá Vécsey László parlamenti képviselő és Jánosi János, a projekt tervezője jelenlétében, a gödöllői Rézgombos Inkubátorházban szerdán. A beruházás végrehajtásának következő fázisa az engedélyezési eljárás lesz, ennek lezárultával pedig elkezdődhet az alapozás a Szent István Egyetem egykori kertészetének helyén.

Az uszoda második üteme, összhangban az egyetemi utánpótlás-nevelés sportszakmai programjával, egy 10x25 méteres bemelegítő medencét és a vízilabda-csapatok öltözőinek kialakítását tartalmazza majd.

 

Az építéshez pluszforrást biztosít a kormány

A június 14-i Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány a projekthez egymilliárd forint pluszforrást biztosít. Így a kormányhatározat szerint a program összesen 4,6 milliárd forint központi költségvetési forrást kap.

A kormány engedélyezte azt is, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter a beruházás 2018-as költségvetési keretösszegét meghaladóan jövőre további, legfeljebb 1,1 milliárd forint kötelezettséget vállaljon.

GödöllőHelyiuszoda