2024.03.29, Péntek

Dimenziókapu nyílik Szentendrén

iranyszentendre.hu

2017.08.23. 19:59

A városban játszódik a Mistoryverzum folytatásos kalandjáték sorozat legújabb része, melyben egy mobilapp segítségével lehet részt venni.

Hirdetés

Szentendre történelme az ókorig nyúlik vissza: területén megfordultak római császárok, magyar királyok, voltak virágzó kereskedővárosként eltöltött évek, de volt olyan is, hogy szinte teljesen elnéptelenedett. Túlélt árvizet, tűzvészt, filoxéra járványt, a mai napig pezseg az élet a hangulatos utcácskákon. Egy dolgot azonban a legöregebb házai sem láttak még: augusztusban dimenziókapu nyílik Szentendrén, itt játszódik ugyanis a Mistoryverzum folytatásos kalandjáték sorozat legújabb része, melyet a Mistory nevű városi játék applikációt fejlesztő csapat idén áprilisban indított el.

A magyar fejlesztésű alkalmazás már indulásakor sikeres fogadtatásra lelt, 2015-ben elnyerte a Microsoft által rendezett Imagine Cup nemzetközi verseny közönségdíját Amerikában. A játék azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre szélesebb közösségnek nyújt aktív szabadidős kikapcsolódási lehetőséget. Az alkalmazásban számos történet érhető el, melyek segítségével a játékosok izgalmas kalandok során barangolhatják be a várost.

A Mistoryval felfejthetjük egy rejtélyes Deák téri gyilkossági ügy kusza szálait, megakadályozhatjuk a szabadkőművesek titkos ülését az ELTE-n, de utazhatunk az időben és forradalmárként átélhetjük 1848. március 15. eseményeit, vagy megismerhetjük az 56-os történéseket az egykori diákok szemszögéből. A telefonos app magában foglal mindent, amire egy izgalmas városi kaland során szükség van: lebilincselő történeteket és sok-sok feladványt, fejtörőt, melyek megfejtéséhez csavaros észjárásra és szó szerint alapos körültekintésre van szükség.

 

A vidéki városok felé nyitnak a fejlesztők

A történetek többsége egyelőre még Budapest területén játszódik, de az applikáció fejlesztői nyitni szeretnének a vidéki városok felé, és megmutatni a játék turizmusban történő kihasználhatóságát. Így a múlt hónapban megjelent, Egerben játszódó titokzatos hőskeresős story mellett most Szentendrén is indul a kaland, ami egy nyolcrészes sorozat ötödik epizódja.

A játék izgalmas kikapcsolódást és kellemes belvárosi sétát kínál a városba látogatóknak és a helyieknek egyaránt. A játék augusztus 19-től ingyenesen letölthető az Google Play Áruházból.

SzentendreHelyimobilappjáték