2024.04.24, Szerda
Az összes megmaradt földutat felszámolják a II. kerületben
Illusztráció / Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

Az összes megmaradt földutat felszámolják a II. kerületben

mti.hu

2019.10.15. 10:25

Az eddig elbírált pályázatoknak köszönhetően tizenhárom kerületben, már összesen 47 kilométer hosszan aszfaltoznak le földutakat.

Hirdetés

Az elnyert támogatások segítségével valamennyi megmaradt földútját le tudja aszfaltozni 2020 őszére a II. kerület - hangzott el a témában tartott múlt heti sajtótájékoztatón.

Kiderült: a kerület első körben 150 millió forintot nyert el az államtól földútjai burkolására, amelyből 30 millió forintot fordítottak az esemény helyszínéül szolgáló Mészégető utca aszfaltozására. A kerület a támogatást mintegy 100 millió forinttal egészítette ki és a környező utcákat, járdákat és kerékpárutakat is felújította.

Mindemellett a Mészegető utca szomszédságában, több mint 7 milliárd forintból épült fel a közelmúltban átadott Gyarmati Dezső Uszoda, ami az A-Híd Zrt. munkájával valósult meg. Továbbá itt kapott helyet a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont is.

 

13 kerületben eddig 47 kilométeren zajlanak a munkálatok

Jelenleg a második ütemben benyújtott pályázatokon további 125 millió forintot nyert el aszfaltozására a kerület, aminek segítségével a városrész valamennyi földútja szilárd burkolatot kaphat.

A polgármester elmondta azt is, bízik abban, hogy a következő években is tovább tudják fejleszteni a városrészt, hiszen a program célja: valamennyi fővárosi földút leaszfaltozása.

Az eseményen elhangzott: a kabinet az idén 10 milliárd forintot, a következő időszakban pedig évente legalább 5 milliárd forintot biztosít erre a feladatra. Az eddig elbírált pályázatoknak köszönhetően tizenhárom kerületben, már összesen 47 kilométer hosszan aszfaltoznak le földutakat.

HelyiútépítésBudapestútfelújításII. kerületA-Híd Zrt.