2024.04.24, Szerda

Mutatjuk, mikor kell buszra szállni vonat helyett Esztergom felé

nif zrt.

2017.08.02. 14:52

Augusztus első és utolsó hétvégéjén egyaránt egész napos vágányzár lesz a Budapest-Esztergom vonalon. További 19 napon csak az esti órákban kell buszozni.

Hirdetés

 

A felsővezetéképítési munkálatok utolsó szakaszai miatt teljes vágányzár lép életbe augusztus 5.-7. között, valamint augusztus 26.-28. között az Esztergom-Budapest 2-es számú vasútvonalon – adta hírül a NIF a honlapján. A vágányzár alatt pótlóbuszok szállítják az utasokat, melyek az Árpád hídi buszpályaudvarról indulnak majd. A buszok néhány megállója eltérhet az eredeti megálló helyszínétől, a közúti vonalvezetés miatt. Az E jelzésű vonatpótlók az Árpád híd és Esztergom között járnak, míg az S jelzésű vonatpótló buszok Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek.

A munkálatok miatt részleges vágányzárok is lesznek, ezek miatt az esti és éjszakai órákban kell pótlóbuszokat használni az érintett vonalon az alábbi napokon:

  • augusztus 7.-19.
  • augusztus 21.-25.
  • augusztus 28. – szeptember 8.

A módosított menetrend a MÁV-csoport (www.mavcsoport.hu) honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Továbbá az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is.

A legforgalmasabb budapesti elővárosi vonal 2018 tavaszáig 51 kilométeren újul meg. A kivitelezés során a teljes vonal villamos ellátású lesz és új buszmegállókat is kap. a fejlesztés mintegy 3 millió embert fog érinteni.

VácHelyivasútEsztergom