2024.03.29, Péntek

Csodálatos Duna-parti rekreációs területet hoznak létre Dél-Budán

budafokteteny.hu

2017.10.30. 14:30

A budafoki folyópart sportpályákkal, piknikező helyekkel és kerékpártárolókkal egészül ki, valamint megoldják a partszakasz megfelelő megközelítését is.

Hirdetés

A lakosság is részt vett a fővárosi önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának köszönhetően megújuló budafoki Duna-part tervezésében. A XXII. kerületi önkormányzat pénteken tette közzé a társadalmi egyeztetés eredményét, a papíralapú és internetes kérdőíveket összesen 340-en töltötték ki.

A szóban forgó, 6-os főút mögött található, északról a Hosszúréti-patak, délről pedig egy benzinkút által határolt folyóparti rész jelenleg nagyrészt kihasználatlan terület. Most csak egy kerékpárút halad át rajta, körülötte járműipari telephelyek találhatóak. A válaszadók közül a legtöbben a sportolási lehetőségek megteremtését kérték, ezért lesz futópálya, street workout pálya és egy multifunkciós sportpálya is.

Ez a jelenleg sivár képet mutató terület szépül meg. (maps.google.com)

A kiülős, ifjúsági területek, valamint piknikező, bográcsozó helyek kialakítása is tervben van, amit a válaszadók 75%-a támogatott. A terveztetés folyamán kiemelt figyelmet fordítanak a zebrás, lámpás átkelőhelyek biztosítására, és új közvilágítás is lesz a területen, ami a közbiztonság miatt is fontos.

Az önkormányzat ivókutat, padokat, nyilvános mosdót és hulladékgyűjtőket is elhelyez a területen. Elegendő parkolóhely is lesz, a Hajó utcával párhuzamosan. A kérdőívek eredménye szerint a legtöbben gyalogosan és kerékpárral szeretnének majd kijönni az új szabadidős parkba, ezért kerékpártárolókat is kialakítanak. Alapvető szempont a tervezésnél, hogy a Duna közvetlen partszakasza érintetlen maradjon, megfelelő megközelítési lehetőség biztosításával, ugyanakkor a kulturált horgászati lehetőségét is megőrzik.

budafokteteny.hu
HelyiBudafoksportberuházásokközpark