2024.04.19, Péntek

Kiselefánt született a Fővárosi Állatkertben

mti

2017.11.09. 14:57

Az anyaelefánt és borja is egészséges.

Hirdetés

Új lakóval gazdagodott a Fővárosi Állat- és Növénypark, miután szerda hajnalban a 16 éves Angele nevű elefántnak borja született. A kiselefánt és anyja is egészségesek és jó hangulatúak, a gondozóik most arra várnak, hogy a jövevény megtalálja az emlőket és táplálkozni kezdjen. Angele legkisebb gyermekét egyelőre még nem mutatják be a nyilvánosságnak, jelenleg csak az állatkert munkatársai láthatják.

 

mti

Az új borjú születésekor jelen volt testvére, Asha is, aki 2013-ban látta meg a napvilágot. Lett volna lehetőség a csaknem ötesztendős fiatal elefánt különválasztására is, ám az állatkerti szakemberek jobbnak látták, ha ő is jelen van. Egyrészt mert ez megfelel a természetes állapotoknak, másrészt mert Asha is nőstény, így felnövekedve hasznos lehet a számára, ha láthatja az anyját gyermeknevelés közben.

Mivel az újszülöttnek és anyjának is teljes nyugalom jár ilyenkor a 2008-ban épült elefántcsarnokot ideilenesen lezárták a látogatók elől. Még a gondozók is csak akkor zavarják meg a család nyugalmát, ha az feltétlenül szükséges.

HelyiBudapestállatokállatkert