2024.03.28, Csütörtök

Négy és félmilliárdos keret nyílik Pest megyei vállalatoknak

mti

2017.12.29. 12:27

A program a kkv-k termelőeszköz-beruházását támogatja, akár 60 millió forintos beszerzéseket lehetővé téve.

Hirdetés

Megjelent a Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) eszközberuházásait támogató pályázati felhívás. A 4,5 milliárd keretösszegű programról Rákossy Balázs államtitkár számolt be az MTI-nek.


A know-how is beszerezhető

A pályázat a Pest megye területén székhellyel rendelkező vállalkozások termelőeszköz-beruházását támogatja. Általa legfeljebb 60 millió forintból van lehetőség a vállalkozás tevékenységét közvetlenül szolgáló eszközök beszerzésére. A programban gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések, valamint információs technológia-fejlesztések is elszámolhatók.  

A támogatási kérelmeket január 31-én reggel 8 órától nyújthatják be az államkincstár oldalán.


Kettőség Közép-Magyarországon

A kormány tavaly döntött arról, hogy 2021-ig 80 milliárd forintnyi pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. Legutóbb a megyei iparterületek fejlesztésére nyílt kétmilliárdos keret.

A programmal azt kívánja ellensúlyozni, hogy a Közép-Magyarország régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat a 2014-2020 közötti időszakban.

Helyipályázatkkv