2024.04.20, Szombat

Hatalmasat fejlődik Újbuda központi kórháza

mti, magyarepitok.hu

2018.02.13. 16:20

A Szent Imre Kórház az öt éven belül elkészülő dél-budai centrumkórház szakmai bázisaként szolgál majd.

Hirdetés

A Szent Imre Kórházban idén 3,7 milliárd forintot fordíthatnak az egészségügyi ellátás színvonalának emelésére – mondta el Simicskó István honvédelmi miniszter sajtótájékoztatóján kedden. A következő évek során ezzel összesen 8 milliárd forintnyi támogatás érkezik a kórházba az összesen 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

A beruházások első ütemében többek között nagy értékű képalkotó diagnosztikai, műtéti és aneszteziológiai eszközökkel gazdagodhat az egészségügyi intézmény.

 

Ez az intézmény adja a szakmai alapot a szuperkórházhoz

A Szent Imre Kórház azért is jelentős az egész fővárost érintő EBP szempontjából, mivel a szakmailag kiemelkedő intézmény orvosi bázisán alakítják ki a dél-budai centrumkórházat. A 2025-ig kifutó terv során három hatalmas szuperkórházat alakítanak ki, melyek Budapest ellátásának gerincét képezik majd.

 

A Szent Imre Kórház távlati nézetből (origo.hu)

Bedros J. Róbert, a Szent Imre-kórház főigazgatója, a centrumkórház építéséért felelős miniszterelnöki megbízott kifejtette: az új, ezerágyas dél-budai intézmény 1,2 millió ember ellátásáért lesz felelős Budapesten, illetve Pest megyében.

A Dobogó városrészben zöldmezős beruházásban felépülő létesítményben többek között

  • helikopterleszállót,
  • saját mentőállomást,
  • nővérszállót,
  • bölcsődét
  • és óvodát

alakítanak ki.

HelyiBudapestegészségügyÚjbudaEgészséges Budapest Program