2024.07.24, Szerda

Energiatakarékossá válnak a ferencvárosi önkormányzat épületei

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.03.21. 15:49

Őszre az egészségügyi szolgálat és az Epres Óvoda is megújul, részben uniós támogatásból.

Várhatóan őszig tart a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat és az Epres Óvoda épületének felújítása – közölte a ferencvárosi polgármesteri hivatal. Az épületenergetikai korszerűsítésekhez az önkormányzat mintegy 209 millió forint európai uniós forrást nyert el, amelyet 106 millió forint saját erővel egészített ki.

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat épületének energetikai elemzése azt mutatta, hogy a jelenlegi homlokzat hőtechnikai szempontból nem felel meg a minimumelvárásoknak. A felújítás során az épület homlokzatszigetelést kap, a nyílászárókat korszerű, műanyag szerkezetekre cserélik, megvalósul a lapos tető új hő- és vízszigetelése, valamint a napelemes rendszer telepítése. A kazáncserét saját forrásból finanszírozza a kerület.

Az Epres Óvoda (maps.google.com)

Az Epres Óvoda épületénél – melyet a debreceni Hajdú-Energia Kft. újít fel – a padlószerkezet hőszigetelésére jelenleg nincs lehetőség, de az épületet öt oldalról teljes felületen meg lehetett feleltetni az energetikai követelményeknek. Teljes homlokzati hőszigetelést valósítanak meg, amely együtt jár a műanyag nyílászárók beépítésével is. Ennek az épületnek a teteje is új víz- és hőszigetelést kap, valamint napelemeket is telepítenek, hogy csökkentsék az energiafelhasználást.

egészségügyi fejlesztésHelyiközépületek energetikai korszerűsítéseóvodafejlesztésFerencváros