2024.06.17, Hétfő

Gyorsabban tud majd fellépni árvíz idején a katasztrófavédelem

mti, kozbeszerzes.hu

2018.03.10. 11:02

Új logisztikai csarnokot építenek Budapesten az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kapacitásainak bővítésére.

155 millió forintos fejlesztéssel javítják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) reakciós képességét – tájékoztatott pénteken a hatóság szóvivője. Az OKF Ferihegyi úti központi logisztikai bázisán egy új, közel 800 négyzetméteres csarnokot alakítanak ki egy 155 millió forintos beruházással. A projekt az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósul meg.

 

Még jobban felkészülnek az árvízvédelemre

A katasztrófavédelem legfontosabb feladata a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása. Emellett a szervezet felelősségei közé tartozik a nemzetbiztonsághoz való hozzájárulás és a kritikus infrastrukturális elemek biztonságos működésének garantálása. Az OKF elhúzódó katasztrófahelyzetekben a kitelepítettek elszállásáért is felelős, ehhez jelentős eszközparkra és logisztikai támogatásra van szükség.

 

A katasztrófavédelem járművei és munkatársai (monorihirek.hu)

A most épülő csarnok elkészültével ezt a feladatot tudja majd jobban ellátni a hatóság. A 6 méteres belmagasságú, fűthető létesítmény megépítésével jelentősen bővül az OKF tárolókapacitása és egy helyen tudják majd elhelyezni a jelenleg különböző központokban tárolt készleteket. Többek között a dunai árvízvédelmi mobilgát elemeit, a központi polgári védőegységek készleteit és személyi vagyonfelszereléseit tárolják majd a Ferihegyi úton.

HelyiBudapestárvízvédelemlogisztikacsarnoképítéslogisztikai központ