2024.04.20, Szombat

Három új kilátót kap a Pilisi Parkerdő

parkerdo.hu, mti

2018.04.03. 11:53

A közép-magyarországi régió turisztikai infrastruktúrájának jelentős részét felújítják: többek között erdei fitnessparkokat alakítanak ki és fogadóépületet hoznak létre a Rám-szakadéknál.

Hirdetés

Egymilliárd forintos fejlesztéssorozatban újul meg és bővül ki 65 ezer hektárnyi erdőterület szabadidős programokat kiszolgáló infrastruktúrája – jelentették be kedden. A főváros közelében fekvő, évente 25 millió kirándulót és turistát fogadó tájegységek természeti vagyonát kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. többek között három új kilátót is épít az elkövetkező két évben:

 

A Bölcső-hegyi kilátó látványterve 

 

  • Szentendre felett a Bölcső-hegyen,
  • Szada mellett a Margita-hegyen
  • és a Gerecse keleti peremén található Nagy-Gete hegyen is.

 

Ezer kilométernyi turistaút pihenőhelyei újulnak meg

 

parkerdo.hu

A két pályázatban megvalósuló fejlesztéssorozatban emellett új pihenőépületet adnak át a Rám-szakadéknál, illetve több romos épületet is teljes évben használható pihenőhellyé alakítanak.  A budakeszi Hidegvölgyi Erdészlak, a visegrádi Jenő-kunyhó és a sikárosi Magasrakodói-ház is családok és baráti társaságok számára kínál majd időjárásbiztos közösségi teret.

A hűvösvölgyi Nagyréten kőzettani bemutató sétány és erdei játszótér épül, a Holdvilág-árokban pedig mobilapplikációval kiegészített vulkántörténeti tanösvényt alakítanak ki és felújítják a szurdok létráját is.

A program során továbbá korszerűsítik a térséget átszelő mintegy 1000 kilométernyi turistaút-hálózathoz kapcsolódó pihenőhelyeket is. Összesen mintegy 1000 pad- és asztalgarnitúra, 32 esőbeálló, valamint 100 tűzrakó- és pihenőhely újul meg.

SzentendreBudakesziHelyiturizmusBudapestVisegrádkilátókSzadaSikáros