2018.06.18, Hétfő

Visegrád

Két hétig Pest megyei városokban horgonyoz egy híres magyar hadihajó

2018.04.19

Pest megye

A Lajta nevű rekonstruált múzeumhajó április elején indult el Gönyűtől lefelé a Dunán, csak júniusban tér vissza állandó fővárosi posztjára.

Bemutatjuk a Dunakanyar egyik sikertörténetét

2018.02.08

Kirakat

Hogyan lett egy archaikus szállodából közkedvelt konferenciaközpont? A lenyűgöző kilátású Silvanusban orvosok, bankárok, önkormányzati és céges vezetők is visszatérő vendégeknek számítanak.

Szuper őszi program: szervezett túrán hallgathatjuk a szarvasbőgést a Pilisben

2017.09.02

Pest megye

Szeptembertől októberig hallható a gímszarvasok nászéneke, s erdészek vezetésével a párzás megzavarása nélkül lehetünk fültanúi a különleges jelenségnek.

16 méteres vízoszloppal a fejünk felett sétálhatunk át a Duna alatt

2017.04.11

Hívogató

Április 22-23-án megnyitják az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles átjárót, így a folyó medrében, a Nagymarost Visegráddal összekötő beton közműalagútban kelhetünk át.

Nyitnak a havas sípályák a Dunakanyarban

2016.12.16

Ajánló

December 16-án pénteken megkezdődik a síszezon Visegrádon a Nagy Villám-hegy árnyékában, a Fellegvár szomszédságában.

Íme a visegrádi négyek formatervezett világa

2016.09.24

Hívogató

Pénteken elindult a kortárs designt sok szemszögből körüljáró egyhetes programsorozat, a Design Hét, ahol idén a szlovákokkal, csehekkel és lengyelekkel közös örökségünket ezen a téren is megismerhetjük.

Megújult a visegrádi hajóállomás

2016.05.13

Fókuszban

Megújult a visegrádi hajóállomás 75 millió forintból, a Mahart Passnave korszerűsítette az állomás épületét, megújultak a kikötők, és a környező terület is.

Spartan Race Visegrádon áprilisban

2016.03.31

Helyi

Visegrádon rendezik meg két hét múlva szombaton a világ legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race következő, magyarországi állomását.

Három új kilátót kap a Pilisi Parkerdő

2018.04.03

Helyi

A közép-magyarországi régió turisztikai infrastruktúrájának jelentős részét felújítják: többek között erdei fitnessparkokat alakítanak ki és fogadóépületet hoznak létre a Rám-szakadéknál.

Jelentősen bővül a százéves visegrádi kórház

2017.11.24

Pest megye

A több mint 3 milliárd forintból felépülő új diagnosztikai tömbben kórtermeket és éttermet alakítanak ki 2022-ig.

Több mint száz programmal vár a legnagyobb hagyományőrző rendezvény

2017.07.07

Hívogató

Elkezdődtek a palotajátékok Visegrádon, az idei magyar V4 elnökség is fókuszba kerül az esemény négy napja alatt.

Lantos Árpád: Hazánk a közép-európai turizmus fellegvára lehet!

2017.01.23

Kirakat

Nagy pelyhekben szállingózott a hó Visegrádon, amikor az alábbi interjú felvételére sor került a hazai szállodaipar egyik tapasztalt hotel-igazgatójával, Lantos Árpáddal. Mialatt az interjú készült a Hotel Silvanus étterméből, szobáinak erkélyeiről és teraszáról lankadatlanul exponáltak masináikkal a szépséges kilátásra rácsodálkozó vendégek. A hatalmas családi hotel wellness részlegéből vidám zsibongás hallatszott, a hallban megépített kandalló halk duruzsolása pedig minden vendégre, így ránk is pozitívan hatott. Januárban és februárban ráadásul többször is friss hóval játszadozik errefelé a szél, így ha némi szerencse folytán, éppen akkor szakad ki az angyalkák dunnája, amikor itt töltik szabadidejüket, akkor a kedves Vendégek a tökéletes pihenésen és a panorámán kívül Holle Anyó meséjébe is belecsöppennek.

A vendéglátás fellegvára: Hotel Silvanus****

2016.11.22

Kirakat

Egy napra a természetbe, Magyarország legszebb kilátására vágytunk és egyben jót szerettünk volna ebédelni. Úgy döntöttünk felkeressük a Dunakanyart és ebben a formációban az általunk vélt legjobbat - a vendéglátás fellegvárát - a Hotel Silvanus Panoráma éttermét.

Visegrádon ad ingyenes koncertet az Operaház világhírű kamaraénekese

2016.08.10

Kultúra

Palerdi András egyházzenei művekkel várja a közönséget szombat este a Dunakanyarban.

További bővítéseket terveznek a Hotel Silvanusban

2016.04.26

Gazdaság

Az 1971-ben épült visegrádi Hotel Silvanust a közeljövőben ismét bővítenék, ehhez adott a terület és elkészültek a tervek is.

Sorra nyílnak a hazai sípályák

2016.01.02

Fókuszban