2024.03.28, Csütörtök

Elérte legmagasabb pontját az új üllői logisztikai központ

magyarepitok.hu

2018.05.17. 13:09

Az Auchan új üzleteit és az online vásárlások igényeit kiszolgáló központ gazdasági rekordot állít fel.

Hirdetés

Megtartották csütörtökön a Goodman Hungary Kft. beruházásában az Auchan Magyarország Kft.-nek felépített 82,7 ezer négyzetméteres logisztikai óriásközpont bokrétaünnepségét. A februári alapkőletétel után mindössze 3 hónap alatt legmagasabb pontját elérő szállítmányozási központ munkálatait a francia tulajdonú GSE Hungária Kft. végezte el alvállalkozók segítségével. A modern disztribúciós centrum épületvillamossági fejlesztésén a Siemens Zrt. dolgozik.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A modern központ részlegeiben nagy figyelmet fordítottak a klímakontrollra

A még idén átadásra kerülő létesítmény fontos szerepet játszik majd az Auchan áruházainak logisztikájában, így többek között a cég új Superstore-ja ellátásába, valamint a társaság országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában is. A komplexum egyes részeiben külön-külön szabályozható hőmérséklet garantálja majd a legmegfelelőbb tárolási feltételeket valamennyi árucikk számára. Az új épületek automatizált csomagoló- és szállítórendszerek befogadására is alkalmasak, ezzel még hatékonyabbá válhat az Auchan vásárlóit kiszolgáló ellátási lánc.

 

 

Segített az építkezésnek a pozítív hatósági hozzáállás

 

Fabrice Maurizot

Az ünnepségen Fabrice Maurizot, a GSE közép- és kelet európai igazgatója elmondta: a hatóságok pozitív hozzáállásának is köszönhető a gyors építkezés, illetve az Auchan és a Goodman háttértámogatása is fontos volt. A vezető szerint a projekt sikere Magyarország sikere is, és reméli, hogy a befektetés növeli a hazai gazdaság versenyképességét. Az igazgató megemlítette azt is: hogy franciául a bokrétaünnepséget a bitumenben sült birka ünnepségének is nevezik.

Éric Fournier

Az ünnepségen felszólalt Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete is, aki hangsúlyozta: nagy öröm, hogy jelen vannak a központ építkezésén dolgozó munkások is. A magyar kormányt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszterhelyettese képviselte.

 

Magyar Levente

Mindig különleges pillanat rekordot ünnepelni, különösen, ha azt a gazdaság területén érik el . Soha nem épült eddig ekkora logisztikai központ Magyarországon, ráadásul egy olyan területen teljesít ilyen kiválóan a beruházás, ami a hazai GDP 6,5 százalékát, több ezermilliárd forintnyi összeget képvisel 

- mondta el a politikus.

Az ünnepség végén a jelenlevők aláírták a vállalataikat képviselő szalagokat – az egyes épületeken dolgozó csapatok is saját szalagokat kaptak – majd a több évszázados hagyománynak megfelelően az épület legfelső pontján rögzítették az azokkal díszített koszorút.

Galéria

HelyilogisztikabevásárlóközpontÜllőlogisztikai központSiemens Zrt.