2024.04.22, Hétfő

A basszusgitárok nagymesterei csapnak össze Budafokon

budafokteteny.hu

2018.06.30. 09:43

Többek közt a a Macskafogó, a Dr. Bubó és a Nagy ho-ho-horgász mesék zenéi is új értelmezést nyernek a Jazz-Blues Gardenben.

Hirdetés

A blues és jazz szerelmeseit várják Budafokon a Klauzál Ház kertjébe (Nagytétényi út 31.) szombaton, június 30-án – adta hírül a budafokteteny.hu. A 16.00-kor kezdődő Jazz-Blues Gardenben másfél óránként más és más zenekar kínál különleges zenei élményt.

A nyitányként Fejér Simon Pál és Szert Zsigmond Voodoo Papa Duo nevű formációja a gitár és ének, valamint a szájharmonika és dob megszólaltatásával nagyzenekari hangzást idéz elő. A herfli egy lábdobbal és egy csörgővel felszerelt lábcinnel, az ének, valamint az akusztikus és elektromos gitárok nemcsak a 60-as, 70-es évek rythm&blues dalait szólaltatják meg, hanem a duó saját, magyar nyelvű szerzeményeit is.

A smooth jazz zenei műfaj elkötelezett híve, Pálinkás Gergely a zenekarával érkezik Budatéténybe. Az egyedi technikát képviselő, egy ujjal pengető gitáros Nagy Gergellyel (billentyű), a basszusgitáron, szaxofonon és szárnykürtön is játszó Fekete Istvánnal (trombita), az Emerton-díjas Szappanos Györggyel (basszusgitár) és Nagy Zsolttal (dob) zenél majd a kertben fél hattól.

Őket követi a Berdisz Művek három zenésze, a billentyűs Juhász Attila, a budafoki Frey György basszusgitáron és a doboknál az Arany Dobverő-díjas Berdisz Tamás. Előadásukban dallamos, populáris jazz- és blueszenére számíthat a közönség.

A vendéglista azonban nem lenne teljes, ha nem üdvözölhetnénk a fellépők között Gyárfás István basszusgitáros zenekarát, a Cartoon Jazzt. A 2017-ben „Az év gitárosa” címet elnyert és Gyafi becenévre hallgató muzsikus együttesével olyan CD-t dobott piacra, amelyen a magyar mesefilmek zenéinek újraértelmezését élvezhetik a jazz műfaj kedvelői. A basszusgitáros most Oláh Zoltán nagybőgős és Jeszenszky György dobos társaságában játszik majd este fél kilenctől, remélhetőleg a Macskafogóból, a Dr. Bubó és a Nagy ho-ho-horgász filmek zenéiből is.

A hat órán át tartó koncertsorozat záróakkordjaként a basszusgitár nagymesterei párbajoznak majd.