2024.03.28, Csütörtök

Jelentős fejlesztés kapott az Infineon ceglédi félvezető üzeme

mti, infineon.com

2018.06.18. 15:44

A német félvezetőgyártó 17 milliárd forintos építkezéssel fejlesztette a Pest megyei várost.

Hirdetés

Tovább bővítette ceglédi jelenlétét az Infineon Technolgies – derült ki a német vállalat új ceglédi központi épületének átadóján. A Siemens korábbi félvezetőrészlegéből kialakult vállalat mintegy 25 éve van jelen Cegléden. A most átadott 17 milliárd forintos ipari fejlesztést az állam mintegy 1,2 milliárd forintnyi vissza nem térítendő kölcsönnel támogatta, a projekt során 553 új munkahelyet teremtettek.

 

Fejlett technológiai termékeket gyártanak Cegléden

Az Infineon által gyártott félvezetők igen fontos szerepet töltenek be a elektromos autók, az önvezető járművek, a napelemek és a szélerőművek szempontjából, de fontosak az adatbiztonság területén is. A rendezvényen felszólaló Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miniszter elmondta:

lényeges, hogy az elektromobilitásra történő átállásban érintett cégek a beruházásaikat, kutatás-fejlesztésüket vagy a gyártást Magyarországra hozzák.

Ebben a folyamatban fontos láncszem az Infenion – tette hozzá. Hangsúlyozta azt is, hogy 2019-re a város közlekedési és logisztikai helyzete is jelentősen javulni fog, mivel addigra 2x2 sávon is elérhető lesz Budapestről az M4-esen.

 

Bodor József, az Infineon Technologies Cegléd Kft. ügyvezetője (b), Szijjártó Péter (b2), Jochen Hanebeck, az Infineon Technologies AG igazgatóságának tagja (b3) és Arne Kohring, az Infineon Technoligies Cegléd Kft. felügyelőbizottságának elnöke

Takáts László polgármester arról beszélt, hogy a vállaltnál előállított termékek kimagasló minőséget képviselnek.

Ez segíti a magyar gazdaságot új dimenziókba lépni, ahol nem annyira a munkahelyek száma, mint inkább technológiai színvonaluk lesz meghatározó

- emelte ki.

CeglédHelyiüzemépítésüzemfejlesztés