2024.04.19, Péntek

Korszerűsödik a VIII. kerület villamoshálózata

magyarepitok.hu

2018.06.19. 11:03

Több mint 1,7 kilométernyi villamospályát újítanak fel a Népszínház utca-Fiumei út-Salgótarjáni utca környékén, valamint a 37-es járat útvonala is megváltozik.

Hirdetés

Felújítják és átalakítják a fővárosi 24-es, 28-as és 37-es villamosok pályájának egy részét a BKV Zrt. új beruházásában – derül ki az uniós közbeszerzési adatbázis információiból. A mintegy 2,3 milliárd forintos keretből megvalósuló projektet a Colas Alterra Zrt. kivitelezi, a beruházás során a Népszínház utca – Fiumei út – Magdolna utca – Salgótarjáni út közötti szakaszokon dolgoznak majd.

A fejlesztésben többek között

  • felújítanak 1,7 kilométernyi villamosvágányt,
  • kicserélnek 48 felsővezeték-tartó oszlopot,
  • felszerelnek mintegy 2,1 kilométernyi munkavezetéket,
  • valamint beépítenek 16 csoportkitérőt és kicserélnek 11 csoporttszelést.

A beruházást követően a 37-es villamos a Népszínház utca – Fiumei út – Salgótarjáni út útvonalon fog közlekedni a korábbi Népszínház utca – Dobozi utca – Magdolna utca – Salgótarjáni úti helyett. Ez utóbbi pályaszakasz is használatban marad: a Baross utcai kocsiszín elérésére használják majd a villamosok. Ezzel együtt az érintett pályák kiágazásait és kereszteződéseit is átépítik, így a Combino-szerelvények is megfeleően tudják majd használni őket.

 

A beruházás által érintett terület

 

Kőbánya és a Rákóczi híd megközelíthetőségét is fejlesztik

A 28-as és a 37-es villamosok fontos szerepet játszanak a pesti közösségi közlekedésben, jelentős forgalmat bonyolítanak le a Blaha Lujza tér és Kőbánya között. A 24-es villamos szintén a főváros fejlődésének szemszögéből kiemelt területen közlekedik: a Keleti pályaudvart köti össze az újjáéledő Népszínház-negyed mentén a Haller utca nyugati végén található, valamint a Soroksári úti irodákkal és a Rákóczi híddal.

HelyiBudapestBKKColas Alterra Zrt.Józsefvárosvillamoshálózat fejlesztésKerepesdűlő