2024.04.25, Csütörtök

Könnyebben lehet mostantól a hétvégéken feljutni a Normafára

bkk.hu

2018.06.11. 21:28

Június 16-tól meghosszabbított útvonalon közlekedik a 212-es busz a hétvégi napokon: a Svábhegyen keresztül felmegy egészen a népszerű kirándulóhelyig.

Hirdetés

Társadalmi egyeztetés eredményeképpen újabb buszjárattal teszi megközelíthetővé a Normafát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) – derül ki a vállalat közleményéből. Június 16-tól kezdve a Boráros térről induló 212-es busz végállomása hétvégi napokon nem az eddig megszokott Svábhegyen lesz, hanem a Normafánál.

A járat útvonalának meghosszabbításával Dél-Budáról és Dél-Pestről is átszállás nélkül lesz elérhető a Budai-hegység népszerű zöldterülete. Eddig a Normafához legkönnyebben a Széll Kálmán tértől lehetett feljutni a 21 és 21A jelzésű járatokkal, azonban ez sokaknak akár extra 20-30 percnyi utazási időt is jelentett.

 

Kerékpárt is felvihetünk a Normafára a 212-essel

Buda egyik legismertebb szabadidős, tűzrakó és kirándulóhelyét civil egyeztetés eredményeképpen tette jobban megközelíthetővé a BKK. A társaság emellett lehetővé teszi, hogy a 212-es buszon kerékpárokat is lehessen szállítani. Így az aktív pihenésnek ezt a formáját kedvelő fővárosiak is könnyebben hódolhatnak szenvedélyüknek.

HelyiBKKbuszNormafaSzéll Kálmán tér