2024.04.20, Szombat

Megújultak a II. kerületi Vérhalom utcái

magyarepitok.hu

2018.07.16. 16:15

Megszépült a burkolat a Vérhalom tér, a Vérhalom utca és Szemlőhegy utca nagy részén is.

Hirdetés

A tavaly sikeresen befejezett Bimbó úti rekonstrukciós munkát követően ismét a II. kerületben dolgozott a Colas Út Zrt.: ezúttal összesen 1,3 kilométer hosszan végeztek útfelújítást a Budapest Közút Zrt. beruházása keretében. A szükséges pénzügyi forrást a 2016-2018. évi útfelújítási program részeként Budapest Főváros Önkormányzata biztosította.

Nettó 120 millió forintból megújult:

  • a Vérhalom tér (a Cimbalom utcai csomópont kivételével),
  • a Vérhalom utca (a Szemlőhegy utca és a Pajzs utca között),
  • a Szemlőhegy utca (az Áldás utca és a Sarolta utca között, beleértve a Vérhalom utcai csomópontot).
A képre kattintva megnyíló galériánkban a felújítás alatt és a befejezett állapotról készített képeinket is megtekintheti.

A kivitelezés oroszlánrésze a Szemlőhegy utcában történt, ahol teljes pályaszerkezet-cserét hajtottak végre az útpályán és a két oldalon lévő járdán is, a meglévő közműszerelvények és távközlési aknafedlapok szintezésével, cseréjével együtt. A Vérhalom utca páratlan oldalán a járda szintén teljes szerkezetében megújult, az útpálya a marási munkákat követően két réteg aszfaltburkolatot kapott. A Vérhalom tér útpályájára egyes szakaszokon félpályában, máshol teljes szélességben került új aszfaltréteg, míg a térhez kapcsolódó utcák torkolatai formájukban alakultak át.

A munkaterület átadása március 19-én történt meg, a projektet szűk határidővel, feszített munkavégzéssel kellett május 28-ig befejezni.

Galéria

HelyiútfelújításII. kerületColasBudapest Közút Zrt.