2024.04.20, Szombat

Modernizálják Óbuda rendelőit

mti

2018.07.16. 14:15

Mintegy 5,1 milliárd forintnyi állami támogatásból két egészségügyi ellátóközpontot is átépítenek és felújítanak a főváros III. kerületében.

Hirdetés

Tovább folytatódik az Egészséges Budapest Program (EBP): most az óbudai szakrendelő-rendszer fejlesztése kapcsán tartottak sajtótájékoztatót. Korábban a Magyar Közlönyben megjelent adatokból már kiderült, hogy a fővárosi III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet jelentős modernizáciión fog átesni, most pedig újabb részletek derültek ki a beruházásról.

A projektben megújul az óbudaiak egészségügyi ellátásában alapvető szerepet játszó intézet Vörösvári úti és Csobánka téri telephelye is. Mindkét intézményben sor kerül többek között

  • épületgépészeti korszerűsítésre,
  • műszaki modernizációra,
  • valamint az orvostechnológiai és informatikai eszközparkokat is lecserélik.

Az összesen több mint 5,1 milliárd forintos fejlesztés mintegy 90 százalékban állami és 10 százalékban kerületi forrásokból valósul meg.

 

A járóbeteg ellátás fejlesztése is hangsúlyos szerepet kap

 

Varga Mihály

Az eseményen résztvevő Varga Mihály pénzügyminiszter kifejtette: a kormány javaslata szerint

az egészségügyre 191 milliárd forinttal több forrás jut 2019-ben, mint az idén.

Ezt követően Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár az Egészséges Budapest Program kapcsán kiemelte: a kórházfejlesztések mellett hangsúlyos eleme a beruházásorozatnak az egészségügyi eszközpark megújítása, illetve a járóbeteg ellátás megerősítése is. Az idei költségvetésben 30 milliárd, a 2019-esben pedig előreláthatólag 42 milliárd forint jut ezekre a célokra – mondta el a politikus.

egészségügyi fejlesztésHelyiBudapestÓbudaEgészséges Budapest Program