2024.04.18, Csütörtök

Biomasszával fűtenek a megújult a szentendrei helyőrségi szállóban

MTI

2018.07.11. 17:14

A költséghatékony épület a honvédelmi állomány 112 tagjának biztosít komfortos elhelyezést.

Hirdetés

Több mint hatszázmillió forintból, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megújult a szentendrei helyőrségi szálló épülete, amelyet szerdán adtak át. A szálló 1974-től szolgálja az állományt és mostantól 112 ember regenerálódására, pihenésére lesz alkalmas.

A 138 nap alatt felújított épület új arculatot kapott és energetikai szempontból is megfelel a legmodernebb előírásoknak- mondta Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára. A költséghatékonyan üzemeltethető szálló közösségi helyiségei is felújítva várják a honvédelmi állomány tagjait.

A rekonstrukció keretében felújították a teljes villamoshálózatot, a fűtési rendszert, a nyílászárókat, valamint a tetőt és a homlokzati szigetelőrendszereket. Az immár kétágyas szobákban mosdó és zuhanyozó is van, a fűtési rendszer pedig biomassza felhasználásával működik.

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelynek a keretében ez a megújulás végbemegy, tíz évre szóló, kormányzati ciklusokon átívelő program, amelynek középpontjában a katona áll, működési feltételeivel, harceszközeivel és magával az emberrel. A fő cél a modernizálás - fűzte hozzá Kádár Pál.

SzentendreHelyiszálláshelyHonvédség