2024.03.28, Csütörtök

Emiatt érdemes lesz eljárni a Blahára!

mti

2018.07.04. 18:26

Nem akármilyen filmek sorozatával folytatja a nyarat a Corvin Club.

Hirdetés

Csütörtöktől augusztus 23-ig igazi nyári vígjátékokat, Magyarországon csak itt látható filmeket és a francia filmművészet megkerülhetetlen alkotásait láthatja a közönség a fővárosi Corvin Club tetőteraszán. A Blaha Lujza téren található Corvin tetőn a French Rooftop Cinema sorozat keretében láthatjuk majd a filmeket.


Mi minden lesz a sorozatban?

  • Elsőként a Piaf című filmet lehet majd látni, amelynek főszerepéért Marion Cotillard 2008-ban elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat és a Cézar-díjat egyaránt - olvasható a Francia Intézet közleményében.     
  • Szintén egy francia sanzonénekesnő alakja előtt tiszteleg a Barbara című film, amelyért Jeanne Balibar nyerte el 2018-ban a legjobb színésznőnek járó César-díjat.
  • A Rock'n'roll című vígjáték is a zenei filmek sorát bővíti Guillaume Canet rendezésében és főszereplésével. A női főszerepben Marion Cotillard látható.    
  • Gaspard Noé Enter the Void című filmje is a vászonra kerül,
  • valamint két klasszikussal is tisztelegnek Jean-Pierre Melville rendező előtt: a Bob nagyban játszik című "gengszterfilmmel", valamint Az áruló című krimivel Jean-Pierre Belmondoval a főszerepben.
  • A július 14-i nemzeti ünnep alkalmából a Francia Intézet különleges estére is invitálja a közönséget: egy DJ-set után Eric Toledano és Olivier Nakache megkerülhetetlen vígjátékát, az Életrevalókat vetítik Francois Cluzet és az alakításáért 2012-ben a legjobb színésznek járó César-díjjal jutalmazott Omar Sy főszereplésével.    
  • A French Rooftop Cinema a (Girl)Friend című romantikus vígjáték premierjével zárja a sorozatot.

 

 

Helyifilmmozi