2024.03.28, Csütörtök
Magyar építőipari cég székháza nyert komoly nemzetközi elismerést
Fotók: Kárpáti László/magyarepitok.hu és FIABCI

Magyar építőipari cég székháza nyert komoly nemzetközi elismerést

magyarepitok.hu

2020.07.20. 15:41

Hat magyar projekt is érmet kapott az ingatlanfejlesztések nemzetközi versenyén: a SWIETELSKY mellett többek közt az Épkar, a Ke-Víz és a ZÁÉV kivitelezésében készült projekteket is díjazták.

Hirdetés

Két arany- és öt ezüstérmet nyertek a magyar ingatlanfejlesztők az idei Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj  Pályázaton - derült ki az esemény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A 28 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI World Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata. A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.


Íme a sikeres magyar fejlesztések

A műemlék kategóriában az Épkar Zrt. által rekonstruált Budai Vigadó–Hagyományok Háza első, míg a ZÁÉV által felújított Gül baba türbéje második helyezést ért el. Utóbbi építmény a közcélú infrastruktúra és épület fejlesztés kategóriában az első helyet is elnyerte.

Második helyezést ért el

 


A magyarok uralják a versenyt az elmúlt húsz évben

A hagyományoknak megfelelően idén is, a FIABCI Magyar Tagozata által szervezett XXI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vettek részt a nemzetközi pályázaton. Az elmúlt 20 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők 24 első és 35 második díjat nyertek a FIABCI World Prix d’Excellence pályázatán a különböző kategóriákban, megelőzve az összes európai országot.

A bírálat főbb szempontjai: az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik az értékesítés és bérbeadás eredményességét, valamint a környezetvédelmi szempontokat és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.

Galéria

Ke-Víz 21 Zrt.HelyiingatlanfejlesztésZÁÉV Építőipari Zrt.Épkar Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Bayer Construct Kft.