2024.04.23, Kedd
Új iskola és új óvoda épül Fóton
Illusztráció (pexels.com)

Új iskola és új óvoda épül Fóton

magyarepitok.hu

2018.07.30. 10:57

Előbbi regionális tudásközpontként is működik majd, utóbbi négy csoport fogadására lesz alkalmas.

Hirdetés

Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága új óvodát építtet Fóton. A beruházás az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az „egyházak közösségi célú programjainak és beruházásainak támogatása” keretében jön létre.


Díszvilágítással és sószobával épül meg az új óvoda

Az óvoda zöldmezős beruházásként épül; egy földszint és egy emelet kialakításával négy csoport fogadására lesz alkalmas. Az alsó szinten található majd többek között az aula, a négy csoport szobája, a konyha, valamint a tornaszoba. A felső szinten a gazdasági és pedagógiai helyiségek kerülnek kialakításra, de helyet kapnak a logopédiai, az orvosi és az óvoda pszichológusi szobák is. További 9 négyzetméteren létrehoznak egy sószobát is.

Az objektum akadálymentesített lesz: az alsó szinten ennek megfelelően kialakított mosdóval és lifttel felszerelve.

Az épület a lakossági víz- és csatornahálózatra lesz kötve, melyben a vizes berendezések és szaniterek hagyományosak lesznek, de a gyermekek által használt helyiségekben speciális gyermekméretű berendezések kerülnek beépítésre, a megfelelő magasságban. Az épület elektromos hálózata – a dugaljak és kapcsolók – a gyermekekre való tekintettel, biztonságos kialakítással csak a felnőttek számára hozzáférhető módon kerülnek elhelyezésre. A belső funkcionális világítás mellett terveznek belső díszvilágítást és homlokzatvilágítást is.


A népi nevelés is új otthont kap Fóton

A Pest megyei településen egy másik oktatási beruházás is indul a közeljövőben a TED adatai szerint. Az uniós közbeszerzési értesítőn ugyanis megjelent a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium új iskolaépületének tervezésére.

A kiírás szövege szerint az új épület az országosan is kiemelkedő szakmai munkát végző gimnázium számára biztosítja majd a népi művészeti nevelés-oktatás és a hagyományos gimnáziumi nevelés-oktatás infrastrukturális feltételeit. Az új iskolaépület mindezen túl lehetőséget teremt az intézmény számára egy új funkció kialakítására, a regionális tudásközpontként történő működésre. Emellett a népi értéktár funkció betöltésére is lehetőség nyílik a fejlesztéssel, mely a népi kultúra, a népi örökség közkinccsé tételében tölthet be hiánypótló szerepet.

HelyiFótóvodazöldmezős beruházásiskolaépítés