2024.04.25, Csütörtök
Itt lesznek forgalmi változások augusztus 20. miatt
Illusztráció (pexels.com)

Itt lesznek forgalmi változások augusztus 20. miatt

MTI

2018.08.15. 16:30

Számos korlátozást már péntektől bevezetnek Budapest utcáin, érdemes előre tervezni utunkat.

Hirdetés

Az augusztus 20-ai rendezvények miatt Budapest több kerületében forgalomkorlátozásokra kell készülni a hosszú hétvégén. A Lánchidat és az Alagutat több napra lezárják az autók elől, emellett számos forgalmas útszakaszon, rakpartokon már péntektől korlátozás, megállási tilalom lép életbe – derült ki az MTI híréből.

 

Péntek estétől kedd reggel 6 óráig lezárják Budán:

  • a Lánchíd utcát,
  • az Ybl Miklós teret,
  • Szent Gellért rakpart két forgalmi sávját a Hegyalja úttól a Rudas fürdő végéig,
  • a Fő utcát a Halász utcától a Clark Ádám térig,
  • a Lánchidat (a gépjárműforgalom elől),
  • az Alagút utcát az Attila úttól, valamint az Alagutat.

A Lánchíd északi járdáját a gyalogos forgalom elől is lezárják szombat hajnaltól kedd hajnalig. A teljes forgalom elől augusztus 20-án 17 órától este 23 óráig lesz lezárva a Lánchíd.

 

Vasárnaptól délután 2 órától hétfő hajnal 1-ig nem lehet közlekedni:

  • a Szent Gellért rakparton a Rudas fürdőtől az Erzsébet hídig,
  • Budai alsó rakparton,
  • a Krisztina körúton, az Attila úton, a Hegyalja úton, a Naphegy utcán, a Kereszt utcán, a Kossuth Lajos utcán, a Szabad sajtó úton, és a Március 15. tér egyes szakaszain.

Augusztus 20.,hétfő reggeltől kedd hajnalig lezárják továbbá a Budai alsó rakpart és Pesti alsó rakpart egyes szakaszait.

Szintén hétfőn este 7 órától várhatóan 22.30-ig lezárják: a Margit híd (gyalogos forgalom függvényében gépjármű forgalom zárása) - Szent István körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút - Vámház körút - Szabadság híd - Szent Gellért tér - Kelenhegyi út - Szirtes utca - Sánc utca - BAH csomópont - Alkotás utca - Széll Kálmán tér - Margit körút - Tölgyfa utca - Margit híd által határolt területet.

 

Megállási tilalmak a városban

Pénteken 0 órától jövő kedden reggel 6 óráig megállási tilalom lép életbe többek között a Lánchíd utcában, a Várkert rakparton, az Attila úton, a Fő utcában, a Bem rakparton, a Budai alsó rakparton.

Vasárnaptól szintén kedd hajnalig nem lehet majd megállni a Budai alsó rakpart és a Pesti alsó rakpart egyes szakaszain.

Vasárnap reggeltől hétfő reggelig a Döbrentei téren, a Szent Gellért rakparton és a Krisztina körúton, míg kedd reggelig a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában lesz érvényben megállási tilalom.

Augusztus 20-án, hétfőn 0 órától kedd hajnalig nem lehet majd parkolni a Széchenyi felső rakparton a Balaton utca és a Kossuth tér között, Jászai Mari téren (Margit híd déli részénél a parkoló területén), a Széchenyi felső rakparton a Kossuth tér és a Széchenyi tér között, a Széchenyi téren körben, valamint a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában, továbbá a Bem rakpart mindkét oldalán a Halász utcától a Bem térig.

A járművek tulajdonosai, üzemeltetői számára zöldszámot hozott létre a BRFK további információk szolgáltatására. A 06-80-180-780-as szám augusztus 17-én 0 órától augusztus 22-én 20 óráig üzemel.

HelyiközlekedésBudapestnemzeti ünnep