2018.09.21, Péntek

Hirdetés

Új épületekkel bővült a húsz éves Graphisoft Park
Fotók: Nagy Mihály (magyarepitok.hu)

Új épületekkel bővült a húsz éves Graphisoft Park

magyarepitok.hu

2018.09.07. 11:29

Az irodakomplexum kialakításánál a legfontosabb szempontok a munkavállalók igényei voltak

Hirdetés

Húszezer négyzetméterrel bővült a Graphisoft Park, így mára 75 ezer négyzetméteres területet foglal el az egykori Óbudai Gázgyár helyén. A bővítés során a park új fogadóépületet, 4 toronyszerű irodaházat és gyalogos sétányt kapott, illetve a SAP Hungary részére új szárnyat is építettek. A beruházás további 1500 fő számára kínál majd modern munkakörnyezetet, a fogadóépület és a South Park épületeinek szerkezeti kivitelezését a Swietelsky Magyarország Kft. végezte.

 

Szem előtt tartották a munkavállaók igényeit

A huszadik jubileumát ünneplő irodakomplexum kialakításánál a legfontosabb szempont mindig is a munkavállalók igényei voltak - mondta el Bojár Gábor, a park alapítója az évfordulón rendezett sajtótájékoztatón. Hozzátette: már a kezdetekkor, a Graphisoft szoftvercég új irodahelyszínének kitűzésekor a kreativitást ösztönző munkakörnyezet volt meghatározó.

Az épületek tervezése során azt kérték az alapítók az első épületeket jegyző Cságoly Ferenctől, hogy ne az akkor már világcég Graphisoft sikerét jelenítse meg, hanem a dolgozók igényeit, egészségét tartsa szem előtt.

 

A fogadóépület

Az új fogadóépület a Startup House nevet kapta

Mostantól a parkba érkezőket az új, Radius B+S által tervezett Startup House fogadja majd. Itt a külső palást és a belső, tényleges homlokzat között bejárati terek, árkádok, teraszok és erkélyek épültek, a felső szinten pedig zöld felületek alakultak ki. A ház hűtés-fűtés gépészeti rendszerét a környezettudatosság jegyében, az energiafelhasználási hatékonyság és a magas zajszint, a légállapot és esztétikai szempontok miatt változó hűtőközeg-áramú (VRV) rendszer látja el.
 

A képre kattintva galéria nyílik!

Az SAP tovább terjeszkedett

A park legnagyobb bérlőjének újabb terjeszkedéséhez a terveket a Vikár és Lukács építésziroda készítette. A funkcionális használat biztosításán túl az épület Jégtörő utcai oldalán a tömb egészét átfogó, a park felé üveg homlokzattal nyíló többszintes átrium létesült. Az épülethez szükséges gépkocsitároló területek teljes egészükben a terepszint alá kerültek, 3 szinten elhelyezett mélyparkolókba. Így biztosították a felszín parkolómentesítését és a Park zöldfelületének további fejlesztését.

 

A South Park lett az új déli terület

A fogadóépület és az SAP új irodaépülete előtt déli irányban elinduló gyalogos sétányra fűzte fel a tervezett épületeket a Radius B+S, a 4 toronyszerű irodaház összekötő szárnyakkal kapcsolódik egymáshoz. A földszinti passzázsok és árkádok alatt közösségi funkciók (étterem, recepciók, foyerek) nyílnak. A sétány kanyarodó párja az egykori gázgyár tisztviselő telepi épületei előtt épült, ahonnan az irodaházak recepcióit és az éttermet szintén meg lehet közelíteni.

A két sétányt az együttes középvonalában átmenő passzázs- és térrendszer fűzi össze. Az épületek egységre törekszenek a Park többi épületével és a tisztviselőtelep épületeivel. Az emeleti szintek gipszkarton térelhatárolással kerültek kialakításra, nagyterű, vagy hagyományos cellás irodák létrehozását irányozva elő.

Galéria

magasépítésBudapestSwietelsky Magyarország Kft.ÓbudairodaházGraphisoft