2024.04.25, Csütörtök

A helyiek összefogásával tisztult meg az érdi levendulás

erdmost.hu

2018.11.09. 17:30

A város zöldterületéről most sittet szállított el a többek között polgárőrökből, a hulladékkezelőből és természetvédőkből álló egyesület.

Hirdetés

Miután nemrég közösségi szemétgyűjtéssel segítettek Érden a parkkvárosi Esztergályos utcai levendulásban, most a munkagépet is igénylő hulladékot szállították el - számol be az erdmost.hu. A hamarosan az autóforgalomtól is mentesülő közterületről a helyi polgárőrség, a Környezetvédő Egyesület, a hulladékkezelő és egy vállalkozó segítségével vittek el szerdán 100 köbméternyi szemetet, csütörtökön pedig mintegy 25 köbméter sittet.

Macsotay Tibor, az Érdi Polgárőrség vezetője tájékoztatása szerint, a zöldterület-takarítás az önkormányzatnak nem került pénzbe, mivel Zimány László vállalkozó adta a markolót, amivel összegyűjtötték a sittet, a hulladékkezelő pedig befogadta a pusztazámori telephelyére az építési törmeléket.

“Elfogyott a türelem. Véget kell vetni annak az állapotnak, hogy lelkes természetvédők összeszedik a szemetet mások után, de hiába, mert azok megint jönnek, idehordják azt, és azokat kell kerülgetni, ha az ember kijön ide futni vagy sétálni a gyerekekkel” - fejtette ki az Érdi Polgárőrség nevében nyilatkozó Matocsay László. Kiderült továbbá, hogy a polgármesterrel való tárgyalás eredményeként a természetvédelmi területet útkapcsoatát elzárják a gépjárművek elől, hogy azt ne lehessen szemétlerakóként használni.

ÉrdHelyitermészetvédelemszemétpolgárőrségzöldterületek