2024.04.19, Péntek

Új csomóponttal vált biztonságosabbá Gödön a kamionforgalom

magyarepitok.hu

2018.11.27. 16:13

A Samsunghoz érkező beszállítás miatt kellett a fejlesztés, emellett több mint tíz utcát is felújítanak a településen.

Hirdetés

Fontos útépítéseket végzett el a Penta Általános Építőipari Kft. és a Tarjánvölgyi Kft. konzorciuma Göd önkormányzatának megbízásából. Újtelepen a Fóti út és a Munkácsy Mihály utca kereszteződésében (a 21107-es bekötőúton) áprilistól júliusig új csomópontot alakítottak ki a Samsung gyár felé balra és onnan jobbra forduló járművek számára.

Képfelirat

Erre elsősorban azért volt szükség, hogy megteremtsék az itt közlekedő 18 méter hosszú kamionok biztonságos kanyarodási feltételeit. A kanyarodósávokban teljes pályaszerkezet építés történt a hozzá kapcsolódó nagytömegű földmunkákkal együtt, a teljes csomópont pedig három új aszfaltréteget kapott. Mindehhez komplett vízelvezetést alakítottak ki, részben burkolt vízelvezető és szikkasztó árkok létrehozásával, átereszekkel, valamint a csomóponthoz méltó forgalomtechnika is megvalósult.

Felsőgödön megtörtént a Család utca átépítése a Vasút utca és a Révay utca között, itt májustól szeptemberig folyt a munkavégzés. A meglévő stabilizált út kompletten megújult a teljes pályaszerkezet cseréjével, kétoldali süllyesztett szegély építésével és kétrétegű aszfalt burkolattal. Részben burkolt csapadékvíz elvezető árokrendszer épült ki, ehhez kialakították a kapubehajtók csatlakozásait is.

A felújított Család utca (fotó: Penta Kft.)

A Család utcán kívül az idén további tíz utca felújításával járul hozzá a konzorcium Göd infrastruktúrájának fejlesztéséhez, többek között folyamatban van a Vadvirág, az Ezerjó, a Pázmány Péter és a Tompa Mihály utca burkolatának rekonstrukciója is.

HelyiútfelújításGödközlekedésfejlesztésPenta Általános Építőipari Kft.Tarjánvölgyi Építőipari Kft.