2024.04.19, Péntek

Szimulátoron tanulhatnak a csepeli gimnáziumban

MTI

2018.11.30. 16:21

A Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrumhoz tartozó szakgimnázium az ország egyetlen középfokú repülőgép-karbantartókat képző intézménye.

Hirdetés

Ma adtak át a csepeli a Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziumban egy Airbus A320 repülőgép-szimulátort, valamint plug-in hibrid és villamos meghajtású járművek tanulmányozását segítő oktatólabort. Ez a típusú szimulátor Magyarországon egyedülálló taneszköz, amely lehetővé teszi a repülőgép szerelő és a repülőgép műszerész szakképzésben korszerű, a valódival megegyező műszerezettségű pilótafülke oktatási célú használatát.

 Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az átadón kiemelte: a tanműhelyek fejlesztésének célja, hogy minőségi munkaerőt biztosítsanak a gazdaságnak.

Hozzátette azt is, hogy az elindított iskolafejlesztési programban megújul a 44 szakképzési centrum, a szakképző intézmények képzési szerkezetét összehangolják a technológiai változásokkal, valamint a gazdaság igényeivel.

HelyiCsepelrepülőgépAirbusszimulátor