2024.04.24, Szerda

Új szárnyat kap a Semmelweis egészségtudományi központja

magyarepitok.hu, epiteszforum.hu

2018.11.19. 15:12

Az orvosi egyetem Egészségtudományi Karának a fővárosi palotanegyedben induló fejlesztése során egy melléképületek által elfoglalt, illetve parkolásra használt foghíjon alakítanak ki egy 5 emeletes tömböt.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhet a budapesti Semmelweis Egyetem (SOTE) Egészségtudományi kari központjának építkezése, az intézmény várhatóan mintegy 2,2 milliárd forintból bővülhet ki – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A belső VIII. kerületi központú található kar felelős többek között az egyetem

  • az ápolói és betegellátási,
  • a védőnői,
  • és az orvosi diagnosztikai

képzéseiért. Emellett ide tartozik a Heliojiang Kínai Orvostudományi Egyetemmel közös hagyományos kínai gyógyász képzés is.

 

epiteszforum.hu

 

A most megjelent adatok szerint az építkezés a Studio Fragment Kft. korábban elfogadott tervei alapján zajlik majd le. A 2016-ban első díjat nyert pályamű elfogadásakor akkor a bíráló bizottság az új épületrész homlokzati kialakításával kapcsolatban kért még fejlesztést.

 

Közel 5 ezer négyzetméteres épületet adnak át

 

 

A 2016-os tervezési és mostani kivitelezési pályázati adatok szerint Vas utca 17. és a szomszédos Szentkirályi utca között fekvő területen több ütemben kiépült oktatási épületet bővítik majd ki. A munkálatok során a telek északkeleti részén található parkolóterületként használt helyszínen, illetve több egyemeletes raktár és portai épület lebontásával teremtik meg az építkezési helyszínt a beruházás első ütemében. Itt

  • 2 földfelszín alatti emeleten és
  • 5 felszín feletti szinten
  • egy összesen mintegy 4550 négyzetméteres új tömböt adnak majd át.

Az új épületben egyetemi előadókat, tantermeket, demonstrációs termeket, illetve ezek kiegészítő helyiségeit alakítanak ki.

A Studio Fragment pályázata a Palotanegyed hagyományos épületei és mai korszerű építkezés közötti egyensúlyt igyekezett megtalálni az új utcai homlokzat kialakításakor, az udvari oldalon nyitott, kerámiaborítású üveghomlokzatot terveznek.

egészségügyi fejlesztésHelyiépítőipari cégekBudapestoktatási beruházásJózsefvárosSemmelweis Egyetem