2024.02.29, Csütörtök

Európa legjobbjaként díjazták a Városligetben épülő Biodómot

magyarepitok.hu

2018.12.05. 15:13

A Fővárosi Állatkert részeként létre jövő, négykupolás Biodóm a pannon ősvilágot éleszti fel.

Hirdetés

Újabb sikert ért el a hazai iparág az International Property Awards versenyén: a Paulinyi-Reith & Partners által tervezett, valamint a Market Építő Zrt. munkálataival épülő Pannon Biodóm megkapta a legjobb európai szabadidős épületnek járó díjat – derül ki az építésziroda közleményéből. Az elismerés azt követi, hogy a szintén hazai Napur Architects tervezésében és részben ugyancsak a Market, illetve a Bohn Mélyépítő Kft. kivitelezésében felépülő Néprajzi Múzeum is hasonló díjat kapott az eseményen.

A Liget Budapest Projektben megvalósuló 1,7 hektáros Biodóm egy négy főkupolából álló, szubtrópusi klímájú, állatokkal és növényekkel benépesített közösségi tér. A látványos építkezést nemrég TV-műsorunkban is bemutattuk.

 

Látványterv (Paulinyi-Reith & Partners)

 

Kiemelkedően modern állatkertészettel várja majd látogatóit a Biodóm

“A tervezés során arra törekedtünk, hogy egy olyan szabályozott és élőház jellegű klímával rendelkező, dombszerű csarnokszerkezetet hozzunk létre, amely télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő világ bemutatására. Ezzel elértük azt, hogy a Biodóm élőlényei a lehető legtermészetesebb környezeti feltételek között éljenek majd” – mondta el a díjátvétel alkalmából. Paulinyi Gergely, a tervezővállalat elnök-vezérigazgatója.

A Pannon Park a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja feleleveníteni a legmodernebb elérhető állatkertészeti megoldások alkalmazásával. A nyitott parkon belül a szuptrópusi klímájú Biodóm a városba költöztetett állat- és növényvilág ősi időket idéző tere lesz, melyet a teljes évben látogathatnak majd az érdeklődők.

Liget Budapest ProjektHelyiMarket Építő Zrt.állatkert