2024.03.29, Péntek

Teljes útlezárások a 2-es főúton, mutatjuk mire kell készülni

magyarepitok.hu, NIF Zrt.

2018.12.03. 12:24

Ezen a héten emelik be az új híd gerendáit az új utat a régi 2-eshez kapcsoló gödi csomópontnál.

Hirdetés

Elkészült az új híd felmenő szerkezete a 2-es úthoz épülő új csomópontnál Göd déli határában - derül ki a beruházó NIF Zrt. közleményéből. Ezen a ponton fog becsatlakozni a 2-es főútba a Penta Általános Építőipari Kft. és a HE-DO Kft. által kivitelezett új gödi bekötőút, melynek március óta folyik az építése.


Éjszakánként tíz perces teljes útlezárások lesznek

Az ötnyílású, 73,8 méter össztámaszközű hídra ezen a héten, öt éjszakán keresztül helyezik fel a hídgerendákat. Az új híd a 2-es főút, valamint a Budapest-Szob vasútvonal és egy üzemi út felett ível majd át (a térképen zölddel jelölt pályaszakasz nyugati végpontján).

A térkép dupla kattintással nagyítható


A munkálatokat teljes, de nem folyamatos útzár mellett, vonatmentes időszakokban végzik.

Emiatt a Dunakeszit Göddel összekötő útszakaszon a forgalmat mindkét irányban ideiglenesen 10 perces időtartamokra lezárják hétfőtől péntekig, éjszakánként 22 és 5 óra között.

A lezárások idején a forgalom irányítását, időszakos megállítását a rendőrség felügyeli. A munkálatok idejére esetleges kerülőutat az M2 autóút kínál.


Az M2-esen is új csomópont épül

A NIF közleménye arra is kitér, hogy a projekt munkálatai ütemterv szerint haladnak. A közművezeték-kiváltások jelentős része az idei évben megtörtént, a földmunkák folyamatban vannak, az útpályaszerkezet építése is megkezdődött.

A beruházás keretében 2019 végéig 2,5 km hosszú kétsávos út épül a 2-es főút főút, valamint a fejlesztés alatt álló M2-es gyorsforgalmi út új külön szintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között.

DunakesziHelyiGödközlekedésfejlesztésPenta Általános Építőipari Kft.hídépítésM2-esHe-Do Kft.2-es út