2024.03.28, Csütörtök
Családbarát- és sportfejlesztésekre készül idén Dunakeszi
dunakeszipost.hu

Családbarát- és sportfejlesztésekre készül idén Dunakeszi

dunakeszipost.hu

2019.01.12. 12:48

Az új bölcsőde, óvoda és az új harcművészeti központ mellett nem hanyagolják el a rendelők felújítását és a parkolók építését sem.

Hirdetés

A Dunakeszin 2019-ben várható fejlesztésekről adott interjút Dióssi Csaba polgármester a Telekeszi televíziónak – írja a dunakeszipost.hu. Elmondta, hogy az alagligeti új, négycsoportos bölcsődét már csak eszközökkel kell ellátni, az épület elkészült. A fejlesztés azonban itt nem áll meg, hiszen idén új utat is építenek hozzá, illetve még ebben az évben megkezdik mellette az új óvoda építését is.

Idén kezdődik és 2020-ra elkészül a Duna-parti nyílt vízi edzőközpont építése a napközis tábor területén, benne két új sportcsarnokkal: a Magyarság pályán egy labdajáték-csarnok, a Fóti úton pedig egy edzőcsarnok épülhet TAO támogatásból. Továbbfejlesztik az atlétikai centrumot is, a Rákóczi úton pedig egy harcművészeti központ létesül. A Kőrösi parknál szabadtéri fitneszközpont létesül futópályával és kulturált, pihenésre alkalmas környezettel.

Önkormányzati forrásból szóróparcellát alakítanak ki a temető bejáratánál, a Gyártelep vasúti megállónál lévő teret pedig megújítják. Parkoló épül a katonadombi régi garázssor helyén, és a Szent István parknál meglévő parkolót is kiépítik. Emellett a Fő útnál is lesznek új parkolók. A Szent István Iskola és a Fóti út között kerékpárút épül és az útpályát is felújítják.

Befejezik a Liget utcai rendelő felújítását és tavasszal elkezdik a Casalgrande térnél lévő rendelő átépítését is, utóbbi a felújítás idejére a MÁV-telepi rendelőbe költözik.

Dunakesziegészségügyi fejlesztésHelyióvodasportberuházásokbölcsőde