2024.04.24, Szerda
Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése
A tervezett kivitelezés látványterve (grabarics.hu)

Mérföldkőhöz érkezett a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztése

grabarics.hu

2019.02.08. 12:09

Az intézmény megújítása a második üteméhez érkezett, melynek keretében folytatódik a kórház felújítása, valamit egy új központi épület létesül. A kivitelezést az első ütemhez hasonlóan szintén a Grabarics Kft. végzi.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődhet a Budai Irgalmasrendi Kórház fejlesztésének második üteme a Grabarics Építőipari Kft. munkálataival, ugyanis elfogadták a kiviteli tervet. A 17,7 milliárdos beruházásban megvalósul a Frankel Leó út 17-19. szám alatti kórház felújítása, valamint egy új központi épületet hoznak létre 2021 végéig - derül ki a kivitelező honlapjáról. Az állam a teljes összegből 13 milliárd forinttal járul hozzá a kórház fejlesztéséhez.

Korábban már beszámoltunk a projekt első üteméről, amely a kórház főépületének teljes megújítását és két új épületszárnyának megépítését tartalmazza 21 milliárd forint értékben.

A második ütem során épülő régi, műemléki kórházépület kivitelezésének sajátossága, hogy az építkezés alatt végig biztosítani kell az intézmény folyamatos és zökkenőmentes működését, illetve a gyógyító munkához szükséges nyugalmat és környezeti feltételeket úgy, hogy a falaktól néha csak néhány méterre zajlanak a munkálatok.

A beruházás mindkét ütemének generáltervezője a Kramer, Kiss és Társaik Építészeti és Generáltervező Kft., akik a védett műemlék és világörökségi helyszín, illetve a környezeti adottságok figyelembevételével végzik el a munkát.

egészségügyi fejlesztésHelyikórházfejlesztésÓbudaGrabarics Kft.