2024.04.19, Péntek
Nemcsak a mérete miatt került a legek közé a Telekom székháza
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Nemcsak a mérete miatt került a legek közé a Telekom székháza

magyarepitok.hu

2019.02.27. 12:41

A kivitelező Market is több bravúrt mutatott be a projektben, melynek most a fejlesztője is jelentős elismeréseket könyvelhet el.

Hirdetés

Nyolcadik alkalommal díjazták a Pesti Vigadóban Magyarország legnevesebb ingatlanfejlesztő vállalatait. A Real Estate Awards gálán kiadott közleményből kiderült,

  • az Év Ingatlanfejlesztése a Wing Zrt. fejlesztésében, a Market Építő Zrt. kivitelezésével felépült Telekom-székház lett;
  • a Wing Zrt. lett ugyanakkor év ingatlanfejlesztőjének járó elismerést is elnyerte.

A hazai ingatlanpiac legelismertebb megmérettetésen 13 fős szakmai és 53 fős üzleti zsűri döntése, valamint a közönségszavazás eredményeképpen születtek meg az eredmények.


Betartott határidő, megdöntött rekordok

A Telekom-székház az ország legnagyobb irodaházáként épült meg, a 104 ezer négyzetméteres épület alapkövét 2016 novemberében helyezték el. A Market tavaly augusztusra készült el a kivitelezéssel, számos nehézséget is megoldva sikerrel tartotta a határidőt. A magyar magasépítő vállalat ugyanakkor több rekordot megdöntött a kivitelezés során, ezekről ebben az interjúban írtunk részletesen.

A hét-, illetve nyolcemeletes épület felső szintjén az irodák mellett kávézót, valamint tetőteraszt építettek. A két kiszolgáló konyha és az 500 fő befogadására alkalmas étterem mellett helyet kapott az épületben egy 300 fős konferenciaközpont és számos tárgyaló is.

A felső szintre fitness központ került, a hétemeletes rész tetején pedig futópálya helyezkedik el.

Az emeletek alatt három szintnyi mélygarázs, valamint zuhanyzóval és öltözővel ellátott kerékpártároló szolgálja ki az épület 4500 dolgozóját.


A Wing eddigi legaktívabb évét zárta

A közleményből az is kiderül, hogy a WING Zrt. 1999-es megalakulása óta számos városképi jelentőségű ingatlanprojektet valósított meg Magyarországon. 2018-ban ugyanakkor a vállalat eddigi működésének legaktívabb évét zárta mind fejlesztői, mind befektetői területen.

Az ibis Styles Hotel - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Nevéhez többek közt olyan ikonikus beruházások kötődnek az új Telekom-székház mellett, mint

A WING idén is számos nagyszabású projekttel van jelen a hazai ingatlanpiacon,

amelyek közül kiemelhető a fejlesztés alatt álló evosoft-Siemens székház, a Liberty Irodaház, vagy a Metropolitan Garden lakópark.

„Rendkívül sikeres évet zárhattunk tavaly, ennek következtében megőriztük és tovább erősíthettük piacvezető szerepünket – idézte a közlemény Noah Steinberget, a WING Zrt elnök-vezérigazgatóját. „A szakmai zsűri által most odaítélt díjakat nagy örömmel fogadtuk, mivel igazolják tevékenységünk sikerét. Az elismerések cégünk összes kollégájának munkáját dicsérik, nekik ezúton is szeretnék köszönetet mondani.”

irodaHelyiingatlanfejlesztésMarket Építő Zrt.StrabagWing Zrt.Magyar Telekom