2019.09.17, Kedd

Hirdetés

Érdemes nyulat enni: kóstolókat szerveznek a termelők
tastycraze.com

Érdemes nyulat enni: kóstolókat szerveznek a termelők

mti

2019.05.24. 16:36

Kampányt indít a nyúlhús fogyasztásának ösztönzésére a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és az Agrárminisztérium.

Hirdetés

Jelenleg az országban előállított évi 10 ezer tonna nyúlhús 99 százaléka exportra kerül, ezen akar változtatni a Földművelési minisztérium és a szakami terméktanács, melynek kapcsán programot indítottak.

A kampányt elindító pénteki sajtótájékoztatón elhangzott:  az immár harmadik éve zajló promóció részeként májusban kóstoltatásokat tartanak két budapesti SPAR áruházban, valamint konferenciát szerveznek a nyúltenyésztőknek Kaposváron.

Juráskó Róbert, a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke kiemelte, hogy a belföldi fogyasztás ösztönzése mellett fontos, hogy a háztáji körülmények között termelt nyúl ne veszítse el szerepét. Hozzátette, mostanra elérték, hogy minden nagyobb áruházláncban és nagyobb kereskedelmi egységben megtalálható a magyar nyúlhús.

 

 

Helyinyúlétkezés