2024.04.25, Csütörtök
Innovációval és óriásprojektekkel gyorsul az építőipar Magyarországon
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Innovációval és óriásprojektekkel gyorsul az építőipar Magyarországon

magyarepitok.hu

2019.05.09. 10:25

A Budapesti Atlétikai Stadionról, az atomerőművekről az ipari innovációról és a BIM-ről is szó esett az IDEA Conference 2019-en, a hazai mérnökök legrangosabb konferenciáján.

Hirdetés

Növekvő érdeklődés mellett tartották meg idén másodszor az IDEA Conference-t Kecskeméten. Több száz elégedett résztvevő távozott pénteken a két napos rendezvényről, mely a hazai mérnökszakma egyik legfontosabb eseményévé nőtte ki magát rövid életkora ellenére.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A Hónap Mérnöke és a Menyhárd István-díjazottak is átvehették az elismerést

Az eseményt György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára nyitotta csütörtökön, majd egymást követték a nagy presztízsű előadók. Olyan szakemberek szólaltak fel, mint Rob Amphlett, Büro Happold Engineering sportlétesítmény specialistája; Rab Árpád, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, ipar, innováció és hatékonyságszakértő, Hubert Bachmann az ED Züblin AG-től, illetve Kocsis András Balázs, a BIM Design Kft. acélszerkezeti irodavezetője, a Hónap Mérnöke. A díjazott szakember az este díszvacsorája során vehette át az őt méltató plakettet.

 

Kincses Péter (magyarepitok.hu) és Kocsis András Balázs (Bim Design Kft.)

 

Ezzel együtt rendhagyó módon az IDEA Conference-n vehette át a Magyar Mérnöki Kamara Menyhárd István-díját is a két méltatott szakember: idén Almási Józsefet és Gonda Ferencet ismerte el a szakma.

 

Almási József és Gonda Ferenc

 

„A mérnöszkama az építőipar lelke"

A konferencia résztvevői közül többen is válaszoltak kérdéseinkre kamera előtt is. György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár elmondta:

a mérnökszakma és a mérnökök a lelkei a magyar építésgazdaságnak. Rajtuk van a legnagyobb felelősség, többek között azért is, hogy az innovatív alapanyagok belekerülne-e a tervekbe.

 

 

Boris Reyher, a Schlaich Bergermann Partnere szavaiból kiderült, hogy a konferencia nemzetközi és interdiszciplináris jellegét is nagyon jó iránynak tartja.

 

 

Kelemen Csaba, a BIM Design Kft. ügyvezetője pedig azt fejtette ki, hogy új szintet ütött meg a konferencia.

 

 

Továbbá nyilatkozott még Rob Amphlett, BuroHappold Engineeringtől; Szántó László, a Magyar Mérnöki Kamarát képviselve; Kocsis András Balázs a BIM Design Kft.-től, Illyés Péter, az Q Kft. ügyvezetője; Dúzs Tamás a Hiltitől; valamint Hubert Bachmann, az ED Züblin AG-tól.

Szóba kerültek az atomerőművek is

A konferencián idén részt vett Suli János, a Paks II-es fejlesztésért felelős miniszter is, és élénk beszélgetés alakult ki a témakörben szakmai kérdésekről, illetve külön szekciót szenteltek a Dél-Budapesten megépülő Budapesti Atletikai Stadionnak is.

 

At IDEA vendégei gyárlátogatáson is részt vehettek.

Az IDEA konferencia 2020-ban április 23. és 24. között várja a mérnököket.

A rendezvény főtámogatója a KÉSZ Csoport volt, kiemelt partnerként volt még jelen a Hilti Hungary, a Sberbank, a Ferrobeton és a Market Építő is. Lapunk az esemény médiatámogatójaként vett részt a konferencián.

Galéria

HelyiKecskemétkonferenciaMarket Építő Zrt.innovációKÉSZ Zrt.BIMFerrobeton Zrt.BIM Design Kft.Hiltiipari innováció