2024.04.19, Péntek
Történelmi helyszíneken halad végig az első Nemzeti Futóverseny
Illusztráció (24.hu)

Történelmi helyszíneken halad végig az első Nemzeti Futóverseny

MTI

2019.05.10. 16:58

A rendezvény a rendszeres sportolás fontosságára hívja fel a figyelmet, ugyanis európai szinten a magyar a legtúlsúlyosabb nemzet.

Hirdetés

Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

A szervezők tájékoztatása szerint a rajt és a befutó a Hősök terén lesz, az útvonal pedig az Andrássy úton halad végig. A nevezési díjakból preventív, egészségmegőrző programokat támogatnak.

A Nemzeti Futóverseny csodálatos, történelmi helyszínen halad végig. A 10 kilométer mellett rövidebb, 5 kilométeres távra is nevezhetnek, amely tökéletes kezdés azok számára is, akik még nem indultak futóversenyen

- nyilatkozta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda vezetője.

A rendezvény célja továbbá, hogy javítson azon a statisztikán, miszerint Európa legelhízottabb nemzete a magyar, a világon pedig a negyedik helyen áll.

Ez elszomorító, és egyben számos problémára világít rá a magyarok életmódjával kapcsolatban. A futóverseny nem csak egy rendezvény, küldetése is van: az ország megmozgatása és életmódváltásra késztetése" - mondta Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, a Nemzeti Futóverseny egyik nagykövete.

Helyifutóversenyversenyegészségsportfutás