2024.03.29, Péntek
Korszerű MR-készüléket adtak át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán
MTI

Korszerű MR-készüléket adtak át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán

MTI

2019.06.19. 14:43

A modern készülékkel rövidül a vizsgálati idő és felgyorsítja az adatgyűjtést is.

Hirdetés

Csúcskategóriájú, mesterséges intelligenciával felszerelt MR-készülék berendezést adtak át a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáján.

A Siemens MAGNETOM Aera MR-berendezésnél a legmodernebb technika felgyorsítja az adatgyűjtést, emiatt a mérések és az egész vizsgálati idő rövidül, továbbá lehetővé válik olyan ritmuszavaros betegek vizsgálata is, akiknél erre eddig nem volt lehetőség.

Több mint fél óráról tíz-tizenöt percre csökken az MR-vizsgálat ideje a városmajori szívklinikán átadott MR-berendezésnek köszönhetően - közölte a Semmelweis Egyetem rektora.

Merkely Béla azt mondta, a vizsgálat lerövidítését a mesterséges intelligencia teszi lehetővé, amely a berendezésben segíti az adatgyűjtést, és felhasználja a korábbi vizsgálatok adatait is. A felvétel utáni leletezés is fél órára rövidülhet az eddigi másfél-két óráról - tette hozzá.

Kiemelte, mivel a vizsgálat kevesebb időt vesz igénybe, akár kétszer annyi - négyezer - beteget is meg tudnak vizsgálni évente, mint eddig. Az átadott berendezés további előnye, hogy a pacemakerrel élőket is meg lehet vele vizsgálni - ismertette a rektor.

HelyiBudapestegészségügy