2021.11.30, Kedd
13 intézmény kapott új orvosi műszereket a K&H jótékony programjában
Illusztráció

13 intézmény kapott új orvosi műszereket a K&H jótékony programjában

pestpilis.hu

2019.09.13. 13:53

Új orvosi berendezésekkel gazdagodott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház is.

Hirdetés

A mindennapi gyógyításhoz és életmentéshez szükséges új műszerekkel gazdagodott 13 gyermekegészségügyi intézmény a K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat jóvoltából, összesen 20 millió forint értékben. A nyertesek között kórházi osztályok, mentőállomások, védőnői szolgálatok és – idén először – gyermekgyógyító háziorvosok is szerepelnek. A fővárosban a délkelet-pesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet kapott új műszereket.

A K&H Csoport sajtóközleményében kifejti: elkötelezetten támogatja a hazai gyermekegészségügyet, amit jól példáz, hogy az idén 16. alkalommal meghirdetett K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési pályázat a mai nyertesekkel együtt összesen 473 alkalommal 681 millió forint értékű műszert adományozott a gyermekegészségügyi intézményeknek.

„Idén 77 pályázat érkezett be, ebből 13 nyertes intézményt választottunk ki, akik összesen 20 millió forint értékben kapnak új műszereket. Idén a gyermek háziorvosok és vegyes praxisú háziorvosok előtt is megnyitottuk a jelentkezés lehetőségét, hiszen az orvosi rendelőkben szükség van a gyors és pontos diagnózisra. Bízunk abban, hogy hozzájárulásunk gyógyító munkájukhoz elősegíti, hogy a gyermekek hamarabb visszatérhessenek családjaik körébe és teljes életet élhessenek” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

HelyiegészségügyKőbányajótékonyság