2024.04.24, Szerda
Több évtizedes igény teljesült: átadták a máriaremetei uszodát
MTI/Szigetváry Zsolt

Több évtizedes igény teljesült: átadták a máriaremetei uszodát

MTI

2019.10.01. 08:46

Az A-Híd Zrt. munkájával megvalósuló fejlesztés részeként az uszodában egy vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas, téliesíthető kültéri medencét is kialakítottak.

Hirdetés

Budapest II. kerületében átadták a máriaremetei Gyarmati Dezső Uszodát, amely több mint hétmilliárd forintból valósult meg az A-Híd Zrt. kivitelezésében. A létesítmény három medencével és összesen több mint 2000 négyzetméternyi vízfelülettel szolgálja majd ki az úszni vágyók igényeit.

Az uszoda építése 2018 márciusában kezdődött el a Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontot közvetlen szomszédságában.

A létesítményben helyet kapott egy 20x10-es tanmedence, valamint egy téliesíthető, vízilabda-mérkőzések megtartására is alkalmas 33x20 méteres kültéri medence.

Az uszoda részeként egy mintegy 1000 ember befogadására alkalmas kétoldali nézőtéri lelátót is kialakítottak, továbbá fitneszterem és büfé is megtalálható benne.

Az átadóünnepségen Láng Zsolt, a kerület polgármestere elmondta, hogy több évtizedes igény, sok éves tervezés és egy másfél éven át tartó, rengeteg kihívással járó építkezés eredményeként épült meg az új uszoda. Az uszodát a valaha élt legsikeresebb vízilabdázóról és edzőről, Gyarmati Dezsőről nevezték el, ezzel emlékezve a magyar úszó- és vízilabdasport által elért eredményekre.


További fejlesztésekkel folytatódik a kerület fellendítése

Az uszodaátadó után a fejlesztések tovább folytatódnak a városrészben, és a tervek szerint 2020-ban az úszócsarnokot összekapcsolják a szomszédos Pokorny József Sport- és Szabadidőközponttal, ezzel pedig létrehoznák Budapest legnagyobb és legszínvonalasabb közösségi és sportterét 7,5 hektáron.

A következő években a kerületben megvalósítják többek közt az orvosi rendelők, utak és játszóterek felújítását, valamint parkok kialakítását is.

HelyisportberuházásokII. kerületA-Híd Zrt.uszodaépítés