2024.04.18, Csütörtök
Az Épkar építi át az M3-as melletti irodaházat
iroda.hu

Az Épkar építi át az M3-as melletti irodaházat

magyarepitok.hu

2019.10.04. 09:19

A mintegy 8 milliárd forintos átalakítással és felújítással az Országos Bírósági Hivatal nyer új otthont Zuglóban.

Hirdetés

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) kihirdettte a M3-as Business Centerre kiírt közbeszerzés végeredményét. A munkákat az Épkar Zrt. kivitelezi nettó 8,1 milliárd forintos szerződéses értéken a főváros 14. kerületében.

Az M3-as bevezető út és a Hungária körút találkozásánál fekvő, két épületből álló irodaház 2016 februárjában került a magyar állam tulajdonába az Origo korábbi cikke szerint. A kiírásból kiderül,

a fejlesztés célja a az épület belsőépítészeti átalakítása és felújítása, hogy az Országos Bírósági Hivatal részére megfelelő funkcionális kialakítású irodaépület jöjjön létre.


Szerkezetkész állapotig visszabontják

A projektben a center mindkét épülete - a 8 emeletes A épület és a 6 emeletes B épület - energetikai korszerűsítéseket kap, emellett belsőépítészeti átalakítás és felújítás is történik. A munkák során a válaszfalak, a belső padló-és falburkolatok, a szaniterek és a beépített bútorok is bontásra kerülnek. Ezt követően az új funkciónak megfelelő elrendezésben építik ezeket újjá. A hirdetmény szerint lényegében szerkezetkész állapotig visszabontják az irodaházat, mely ugyanakkor korszerű tűzvédelmi megoldásokat is kap.

A munkálatok közel 16 ezer négyzetméternyi területet érintenek.

A fejlesztés az A jelű épületet külön kezeli: itt egyrészt teljesen új központi fűtési-hűtési rendszer épül ki, másrészt a beszédcélú termekben (tárgyalók, oktatói előadó, oktatói szobák) a beszédérthetőséget modern épületakusztikai megoldásokkal biztosítják.

irodaHelyienergetikaM3-as autópálya