2021.07.27, Kedd
Működő üzemcsarnok mellett építi tovább Budapesten a Continental gyárát a Weinberg
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Működő üzemcsarnok mellett építi tovább Budapesten a Continental gyárát a Weinberg

magyarepitok.hu

2019.10.31. 18:29

A magasépítő már elkészült egy 1800 négyzetméteres egységgel, most pedig 3600 négyzetméteren folyik a munka.

Hirdetés

Nyáron már beszámoltunk a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti autóipari gyárának pontos koordinációt igénylő bővítésének első üteméről, melyet a Weinberg ’93 Kft. vállalt el. Most a sárospataki központú vállalat projektvezetője, Kovács Szilárd adott tájékoztatást lapunknak fejlesztés II. üteméről, melyet szintén a Weinberg kivitelez.


A talajviszonyok is pontos munkát igényelnek

Miközben az első ütemben az F1-es jelzésű épületben már a beüzemelés első lépésein is túl vannak, az ahhoz szervesen kapcsolódó F2-es és F3-as létesítményen javában zajlik a szerkezetépítés. Az új létesítmények ugyanúgy gyártási funkciót látnak majd el, ugyanolyan technológiával épülnek, mint nyáron elkészült társuk, illetve kialakításuk is azonos. A beruházás II. üteme során azonban a Weinberg a korábbihoz képest kétszer annyi, összesen 3600 ezer négyzetméternyi gyártóterületet ad majd át a Continentalnak.

 

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Az autóipari gyártó magas technológiai fejlettségű üzeme bővítésénél folyamatosan figyelembe kell venni, hogy a talajviszonyok nem kedvezőek, így cölöpözéssel kellett kezdeni a második fázist is. A Weinberg szakemberei az azóta már szerkezetépítésnél járó ütem munkálatait 2018 szeptemberében kezdték el és 2020 július végéig fejezik be.


Organikusan illeszkedik az új a meglevőhöz

A munkálatok már látványosan haladnak, októberben a tartóoszlopok impozáns váza uralja az építési területet. Mivel a most zajló építkezésben bonyolult műszaki tulajdonságokkal rendelkező létesítmény átadásáról van szó ugyanúgy, mint a már elkészült I. ütem F1-es épületénél, itt is nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a komplett gépészeti-technológiai-elektromos megfelelően kapcsolódjon a gyár többi részének összetett rendszereihez.

A beruházás során komoly kihívást jelent a nehezített hozzáférés a munkaterület szűkös elérési lehetőségeiből fakadóan. Úgy kell professzionális munkát végezni, hogy fontos munkákat csak egy oldalról lehet elvégezni: ezt többek között nagyobb hatótávolságú munkagépek bevetésével oldják meg a cég szakemberei.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Galéria

HelyiinnovációWeinberg 93 Építő Kft.technológia