2024.07.24, Szerda
Egyre jobban körvonalazódnak a biodóm futurisztikus terei
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Egyre jobban körvonalazódnak a biodóm futurisztikus terei

magyarepitok.hu

2019.12.18. 12:29

Az építési-szerelési munkák várhatóan 2020 első felében fejeződnek be, míg a beruházás második üteme 2021 végén zárul.

Kedden délben sajtónyilvános terepszemlét tartottak a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében épülő Biodómban.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az öthektáros Pannon Park, és azon belül a 33 ezer négyzetméter összterületű Biodóm kialakítása 2017 augusztusának végén kezdődött. A földmunkák, az alapozás, illetve a vasbeton karéj kialakítása után tavaly négy kupolából álló acél tetőszerkezet készült el. 

A bejáráson elhangzott, az összesen 18,5 ezer négyzetméteres fedél alélszerkezete műszaki szempontból a világon egyedülálló megoldással készült el. 

A felület egyedi térlefedést kapott egy Magyarországon eddig ritkán alkalmazott speciális, háromrétegű, teflonszerű fólia formájában.

Ezt követően indulhattak az épület belső terében az állattartó terek, köztük az édesvízi és tengeri akváriumi medencék kialakítása, valamint a környező szabadtéri kifutók kiépítésével kapcsolatos munkálatok.

A mostani bejáráson elhangzottak szerint a kivitelezés decemberben 75 százalékos készültségig ér el. Az építési-szerelési munkák várhatóan 2020 első felében fejeződnek be, míg a beruházás második üteme 2021 végén zárul. Az építéskivitelezés után a dekorálás, az oktató és tájékoztató eszközök, a termőtalaj beállítása, a növények és az állatok betelepítése következik.

Galéria

HelyiMarket Építő Zrt.állatkertbiodóm