2020.04.05, Vasárnap

Hirdetés

Nagy támogatást kaphatnak a vállalkozások ezzel a programmal
A kép illusztráció - goodwillconsulting.hu

Nagy támogatást kaphatnak a vállalkozások ezzel a programmal

mti

2020.01.15. 14:09

A program megismertetésére országjárás kezdődik meg, a programban kiválasztott vállalkozások 45 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapnak.

Hirdetés

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be  György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A második körben ismét több száz vállalkozást megszólítva, várhatóan legfeljebb 50 vállalkozást választanak ki a fejlesztésekre.

Kiemelte, hogy a kormány hisz a vállalkozókban, akik munkalehetőséget biztosítanak, hozzájárulnak településük, régiójuk, valamint a nemzetgazdaság fejlődéséhez.

A programban az első körhöz hasonlóan egy adott vállalat diagnosztikás és fejlesztési terv készítését követően 2-36 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat tanácsadási szolgáltatás igénybevételéhez vagy 50-340 millió forint értékben részesülhet vissza nem térítendő támogatásban komplex fejlesztései megvalósításához. A Magyar Multi Program első kiválasztási körében több száz jelentkező cég közül végül 104 vállalkozás felelt meg a belépési kritériumoknak.


Ezek a program feltételei

A jelentkezési feltételek közé sorolta, hogy a cégeknek mikro-, kis-, és középvállalkozásnak kell minősülniük, legalább négy lezárt üzleti évvel. További feltétel, hogy minimum öt alkalmazottjuk legyen, minimum 100 millió forint nettó árbevétellel rendelkezzenek. Az árbevétel mellett a középvállalatok esetében 20 százalékos átlagos éves növekedést kell felmutatni meghatározott időszakban, mikro-, és kisvállalkozásoknak 100 százalékos éves növekedést kell teljesíteni - ismertette. Vagy az export árbevételben 50 százalékos éves növekedést kell felmutatni.
Az erős magyar vállalkozások létrejöttének támogatása a tárca kiemelt célja, ami hozzájárulhat Magyarország további fenntartható gyarapodásához - húzta alá.

Helyivállalkozásvállalkozásfejlesztés