2024.07.23, Kedd

A felújítás és átépítés összesen 6900 négyzetmétert érint, a C épületszárny teljes felújítást kap.

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) közzétette az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) fővárosi épületének fejlésztésére vonatkozó közbeszerzést.


Két éve ez az otthona az OSEI-nek

A korábbi Sportkórház a Testnevelési Egyetem nagyszabású beruházása miatt 2017 nyarán költözött az Alkotás útról a szintén Budán található Karolina útra. Egy olyan tömbépület (az Ortopédiai Klinika korábbi épülete) lett az otthona, amelynek az alapterülete nagyobb, mint az intézmény korábbi, többpavilonos épületegyüttese összesen.

A most közzétett hirdetmény az OSEI első ütemeként jelöli meg a közbeszerzés tárgyát. Az összegzés szerint

  • a felújítás és átépítés az A épületszárny földszinti területének bizonyos részeit érinti;
  • a C épületszárny teljes felújítást kap a pincétől 4. emeletig bizonyos részek kivételével és a tetőtéri szint átépítésével.


​A munkákat a kórház zavartalan működése mellett kell elvégezni

A magasépítési feladat tartalmazza az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek felújítását is, továbbá a tervdokumentáció szerinti részeken vízköddel oltó rendszer valamint orvosi gáz rendszer kivitelezését. A felújítással érintett épületrészek energetikai felújítást is kapnak (nyílászáró szerkezetek, hőszigetelés).

A felújítással és átépítéssel érintett épületrész nettó alapterülete összesen 6900 négyzetméter. A közbeszerzés külön rendelkezik arról, hogy a kivitelezési munkákat a kórház folyamatos, zavartalan működése mellett kell elvégezni.

Helyisportberuházásokegészségügyi fejlesztésBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)