2024.04.20, Szombat
Három részletben fejlesztenek egy fővárosi egészségügyi létesítményt
Fotó: Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet - 13.kerulet.ittlakunk.hu

Három részletben fejlesztenek egy fővárosi egészségügyi létesítményt

ted.europa.eu

2020.01.08. 07:18

Hirdetés

Kiderült ki nyerte el a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet három részből álló fejlesztési munkálatait. A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése című projektet több mint 2,8 milliárd forint uniós támogatásból a Laterex Zrt. kivitelezi. A korszerűsítés első szakasza a működő pszichiátriai épület „A” tömbjének első és második emeletén kezdődik.

Ezeken az emeleteken a jelenleg megtalálható:

  • 21 betegfürdő,
  • 6 személyzeti fürdő,
  • és 2 betegfürdető és piperemosó felújítása valósul majd meg.

Ezen kívül légkondicionáló rendszert is kiépítenek a komfortzóna növelése érdekében. A felújítandó terület közel 900 négyzetméter.

 

Több mint 2000 négyzetméter újul meg a második ütemben

A második szakaszban az épület belső átalakítása és felújítása, továbbá egy világítóudvar beépítése fog megtörténni. A munkálatok a bontási feladatok mellett magukba foglalják többek között: a szerkezet építést, a burkolást, a vizesblokkok kialakítását, a külső- és belső nyílászárók cseréjét, valamint a betegfelvonó kialakításának építészeti munkáit is.

A felújítással érintett helyiségek nettó területe 2158 négyzetméter. Az épületben többek között felújításra, illetve kialakításra kerülő vizesblokkok száma összesen 35 darab, a kórtermek száma pedig 17 darab.

 

Egy új épületrészt is létrehoznak

A modernizálás harmadik fázisában egy új 1860 négyzetméteres egészségügyi intézmény jön létre. A bontási munkákat követően egy 1 emeletes, lapostetős, „L” alaprajzi kialakítású épületet valósítanak meg tornapályával.

A földszinten kap helyet:

  • a recepció,
  • a kiszolgáló helyiségek,
  • a kórtermek és elkülönítők,
  • valamint az étkező és a nappali is.

Az emeleten irodákat, orvosi szobákat, szellőző gépházakat és tanácstermet alakítanak ki a szakemberek. Az épületnek - a betegellátást szolgáló egységeiben- teljes egészében vandál-, akasztás-, és szökésbiztos kialakításúnak kell lennie. Így ennek megfelelően a gépészet és elektromos rendszereknek, belsőépítészeti berendezéseknek kialakításakor erre külön figyelmet fordítanak.

Mindemellett kültéri fitnesz eszközöket is elhelyeznek, mint például kerékpár, elliptikus tréner, húzódzkodórúd, bordásfal, valamint egy ping-pong asztalt is.

AjánlóBudapestSzázhalombattaDunakanyargálaegészségügyi fejlesztésrendelőintézet