2024.04.20, Szombat
Liget Budapest: videón mutatják be az Új Nemzeti Galéria belső tereit
Látványtervek: Liget Budapest

Liget Budapest: videón mutatják be az Új Nemzeti Galéria belső tereit

magyarepitok.hu

2020.02.14. 10:22

Az intézmény elkészültét egyértelműen támogató közvélemény-kutatással együtt hozták nyilvánosságra a régi Petőfi Csarnok helyére tervezett intézmény részletes vizualizációját.

Hirdetés

Az Új Nemzeti Galéria levegős, természettel egybefüggő tereket alkotó épületét eddig csak statikus látványképekről és leírásokból lehetett megismerni, most azonban részletes videót tett közzé az utóbbi időben megkérdőjelezett jövőjű beruházás.

 

 

A nemzetközi díjazott Liget egyik legjelentősebb projektjének szánt fejlesztés az egykori Petőfi Csarnok helyét foglalná el. A látványterv-videó bemutatja múltját (a PeCsa előtt más épületek álltak a helyén több mint 100 éve) és tervezett jövőjét is.

 

 

 

80 százalékos támogatottsága van a projektnek

A videóval együtt közölt közvéleménykutatást az Inspira Research Group készítette a Városliget Zrt. megbízásából. A Városliget megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében Magyarország lakosságának 80%-a támogatja a Liget Budapest Projekt teljes körű megvalósítását.

 

A Magyar Innováció Háza látványterve

Az Inspira a kutatás adatait személyes interjúk során rögzítette egy ezer fős, reprezentatív országos mintán. A válaszadók túlnyomó többsége szerint a Projekt teljes programját végre kell hajtani, mert az jelentősen javítaná Magyarország hírnevét. A megkérdezettek négyötöde pedig egyetért azzal is, hogy a Városligetben épüljön fel az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza és a Városligeti Színház.

 

A Városligeti Színház látványterve

 

A budapestiek is hasonló válaszokat adtak

Baán László, a projekt miniszteri biztosa elmondta: ez a felmérés a harmadik olyan közvélemény-kutatás volt, amely szerint - a konkrét tervek ismeretében - a megkérdezettek döntő többsége támogatja a Liget Budapest Projekt megvalósulását.

2016-ban az Ipsos, az elmúlt év végén pedig szintén az Inspira Research kérdezte meg a budapestieket a projektről. Az előbbi szerint 2016-ban a fővárosiak kétharmada, az utóbbi szerint pedig tavaly decemberben már több mint 70 százaléka támogatta a Városliget átfogó és komplex megújítását, azaz a Liget Budapest Projektet.

HelyiBudapestLiget Budapest ProjektVárosliget