2024.05.22, Szerda
Nyárra teljesen elkészül a budapesti repülőtér új utasmólója
Az év elején átadott új utasmóló (fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Nyárra teljesen elkészül a budapesti repülőtér új utasmólója

MTI

2020.02.18. 07:09

A Market kivitelezésében megépülő szárnyban pihenő- és váróteret is kialakítanak étel- és italvásárlási lehetőséggel.

Idén év elején adták át a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A terminál új utasmólóját, ahol a fapados légitársaságok utasai kényelmesen várakozhatnak, amíg beszállnak repülőgépeikbe. Január 15-ei átadása óta összesen 300 ezer induló és érkező utast fogadott a repülőtér új beszállócsarnoka. Az új utasmóló a nyári csúcsszezonra készül el teljesen a hozzá kapcsolódó épületszárny átadásával.

Az utasmóló megépítését teljes mértékben a Budapest Airport finanszírozza mintegy 8,3 milliárd forintból, a kivitelezést pedig a Market Zrt. végzi el.

Az év elején átadott új utasmóló (fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)


Kényelmesebb környezetet biztosít az utasoknak az új szárny

A korábbi alapszintű beszállítócsarnok helyén megkezdődött az épület délkeleti szárnyának építése, amely újabb nyolc beszállítókapuval növeli majd meg az épület kiszolgálókapacitásait. A második ütem átadásával összesen 11 500 négyzetméteresre növekszik a repülőtér schengeni forgalmát kiszolgáló utasmóló.

A nyárra elkészülő szárny nemcsak a forgalom hatékonyabb kezelését segíti elő, hanem egyúttal kellemes repülőtéri környezetet is biztosít az utasoknak: a központi csarnokban pihenő-és váróteret alakítanak ki, továbbá étel- és italvásárlási lehetőség és egy bolt is helyet kap benne.

Ezen felül még három akadálymentesített mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz szolgálja majd az utasok kényelmét.

Az év elején átadott új utasmóló (fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Az 1-es móló jelenleg öt állandó és egy ideiglenes beszállítókapuval üzemel, amelyek a korábbinál sokkal kényelmesebb várakozást tesznek lehetővé. A mindössze fél év alatt felépített, 5500 négyzetméteres, egyszintes, hűtött-fűtött épület beüzemelése óta a WIFI-szolgáltatás mellett már minden ülőpadba USB-s mobiltöltőt is beépítettek. A beszállócsarnok digitális és statikus információs tábláit pedig a Budapest Airport folyamatosan finomhangolja az utasok még jobb kiszolgálása érdekében.

Liszt Ferenc repülőtérHelyiBudapestrepülőtérMarket Építő Zrt.